Europaäventyret är slut
Publicerad: 2020-01-14
CHL
Det blev förlust även i den andra semifinalen och vi är utslagna ur turneringen. Vi förlorade båda mötena med Mountfield och räckte helt enkelt inte till mot tjeckerna. Nu får vi lägga allt fokus på SHL.

Vi inledde matchen piggt och skapade flera bra lägen framförallt i powerplay. Vi var tvingade att vinna matchen med två mål för att kunna gå vidare. Men när utdelningen uteblev så började hemmalaget ta över spelet och var det tyngre laget. De spelade kontrollerat på sin ledning och stängde ner oss från vårt anfallsspel. Svedberg tvingades dessutom till flera bra räddningar när de kom i snabba omställningar. Vi fick spela två boxplay i slutet av perioden som tryckte ner oss ännu mer utan att de skapade något farligt egentligen.
Vi inledde andra perioden med en man mindre och såg ut att klara även det men precis i slutet så blir vi passiva och en anfallare kunde åka rakt igenom försvaret och komma helt fri. Där satte han 1-0 vilket tvingade oss att göra tre mål för komma ikapp. Men det här skulle inte vara vår match. Vi fick inte till farten i anfallen och tjeckerna såg starkare ut än vad vi gjorde på isen. Vi fick till några byten med fart men kom inte in framför målet.
Tredje perioden skulle bli en jakt men ett insläppt mål med två minuter spelade stoppade upp hoppet om en comeback. Vi försökte under avslutningen och plockade Svedberg med 9 minuter kvar. Den chansningen gick inte hem utan slutade med ännu ett insläppt mål. Vi hade möjligheten att göra mål tack vare två tilldömda straffar men kryssribban stoppade oss från en reducering.
Nu är det bara att fokusera på SHL resten av säsongen. Med start på torsdag mot Linköping.