KLARA FÖR FINAL
Publicerad: 2019-04-18
Matchrapport
Djurgården är i final och Färjestad har fått gå på semester. Den här semifinalserien har äntligen kommit till ett slut och Djurgården gjorde det onödigt spännande under de senaste matcherna. Kvällens målskyttar var Sebastian Strandberg x2, Dick Axelsson och Axel Jonsson-Fjällby.

Det blev en snöplig inledning på kvällens match där Färjestad tidigt gjorde 1-0. Kvällens match var den sjunde i semifinalserien och vilket innebar att det var kniven mot strupen på det lag som låg under. Djurgården backade inte av målet bakåt utan spelade ihop sig och laddade om för att kriga för en kvittering.

Färjestad backade hem något efter målet och släppte in Djurgården till den egna zonen. Gästerna tackade för ytan och satte hemmamålvakten i jobb direkt. Den första perioden skulle dock inte bjud på fler mål än Färjestads även om Djurgården var nära flera gånger. Hemmamålvakten har varit svår att få hål på senaste matcherna och det var inget undantag i den första perioden.

Trots Färjestads ledning var det klart Djurgården som styrde spelet i matchens första 20 minuter och det gav en lovande känsla inför den andra perioden.

**Sebastian Strandberg kvitterade

Den andra perioden var länge i ett avvaktande läge och det fanns inga större chanser åt något håll. Färjestad stoppade Djurgårdens framfart egen zon och spelet låg jämnare över zonerna. Adam Reideborn storspelade i Djurgårdsmålet och hade koll på samtliga puckar som testades mot honom. När FBK fick med sig en utvisning var det många Djurgårdssupportrar som drog efter andan, eftersom hemmalaget i tidigare matcher varit farliga i den spelformationen. Men stockholmarna hade fått koll på Färjestads knep och höll iskallt bort pucken från mål.

Samma tur kom inte hemmalaget att ha när Djurgården fick chansen i numerärt överläge och äntligen kunde de tillresta supportrarna kasta sig upp och fira en kvittering. DIF spelade ett enkelt passningsspel och fick en bra fart på pucken i zonen. Till sist gick pucken till Sebastian Strandberg som länge stod för att sikta och när han knäppte till var kvitteringen ett faktum.

I slutet av perioden fanns det flera chanser åt båda håll men målvakterna förblev intakta och skulle inte överlistas en gång till. Adam Reideborn gjorde flera kvalificerade räddningar och visade gång på gång att han är en av ligans absolut bästa målvakter.

**Tre mål framåt

Inledningen på den tredje perioden blev drömlik för DIF som var i ledning redan i periodminut 2.42. Dick Axelsson ordnade målet alldeles på egen hand efter att ha stoppat pucken på blålinjen och seglat helt ostörd in centralt framför målet. Skottet var välplacerat och helt otagbart för den grönklädde målvakten.

Inte helt oväntat fick matchen en snabb vändning när det plötsligt var Färjestad som hade kniven mot strupen istället för DIF. Adam Reideborn ställdes i rampljuset och tillsammans med försvaret testades han oerhört hårt. Det var snabba puckar som kastades mellan hemmaklubbor och mot målet, men Djurgården höll ut och var kalla.

Hemmapubliken som frenetiskt jagade på sitt lag kom snart att bli knäpptysta, det såg Sebastian Strandberg till som passade på att göra sig till tvåmålsskytt. I ett vackert samarbete med Dick Axelsson skickade den sistnämna över pucken för Strandberg som dundrade in den i mål.

Färjestad gick med allt vad de hade för att reducera men det blev inget av det. Efter att hemmalaget plockat ut målvakten fångade vår blixtsnabba jägare upp en lös puck och skickade in en obeskrivligt skön 4-1 ledning i mål.

Kära Djurgårdare, vi är i final! Påskdagen spenderas i Göteborg och den första matchen mot Frölunda och sedan på tisdag sjunger vi fram järnkaminerna i Stockholm.