Delårsrapport för Djurgården Hockey
Publicerad: 2023-02-02
Djurgår’n
Djurgårdens IF Ishockeyförening samt Djurgården Hockey AB har presenterat sin delårsrapport för perioden 1:a maj till 31:a december år 2022. Ta del av sammanfattningen här nedan.

Föreningens delårsrapport föreligger nu. Den ska så här års insändas till licensnämnden och har fokus på den ekonomiska utvecklingen.

Ambitionen att snabbt återta en plats i SHL har inneburit en kraftfull ekonomisk satsning på herrlaget i ett HockeyAllsvenskt perspektiv. Det har möjliggjorts särskilt genom ersättningar för spelare som tecknat kontrakt med NHL och SHL samt bidrag från privatpersoner och ianspråktagande av eget kapital. Dam-, junior- och ungdomsverksamheten har bibehållits på oförändrad nivå.

Klubbens intäkter uppgick till 61,3 mkr vilket är en minkning med 16,3 mkr jämfört med samma period föregående år, huvudsakligen beroende på att de centrala mediaersättningarna från HockeyAllsvenskan uppgår till en tiondel av de i SHL. Periodens resultat blev -5,9 mkr vilket är marginellt sämre än budget. Det egna kapitalet uppgår till 12,2 mkr och likvida medel till 3,4 mkr.

Den fullständiga delårsrapporten återfinns här.

Djurgården Hockey