• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr

Ett steg närmare

9 november 2017 20:42
Nyhet

Inriktningsbeslutet är nu fattat på kommunala fastighetsbolaget SGAF:s styrelsemötet idag. Man följer den plan som vi har fått presenterad där det ingår en upprustning av Ericsson Globe och där Hovet rivs men ger plats för två isytor under marken.


Det här är ännu ett steg i rätt riktning - men det är samtidigt inte det sista steget. Nu lämnas det över till stockholms kommunfullmäktige som väntas klubba igenom inriktningsbeslutet den 29:e januari 2018.
Därefter ska ett genomförandebeslut tas av kommunfullmäktige i slutet av maj innan något kommer byggas.
– Vi ställer oss mycket positiva till att SGAF:s styrelse valt att gå vidare med inriktningsbeslutet. Vi behöver att det händer något med våra möjligheter - både till träning och till matcharrangemang. Att staden bygger om Ericsson Globe för att det ska passa för våra framtida syften och bättre ta till vara publiken är en nödvändighet. Precis som det är nödvändigt att vi ska kunna ha bra träningsmöjligheter för att vara ett europaledande lag, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.

Ombyggnad först
Det första som kommer att ske om det även tas ett genomförandebeslut är att Ericsson Globe kommer byggas om. Det ska då innebära ett rörligt tak så att publikkapaciteten kan ändras mellan 5 000 och runt 15 000 åskådare. Publiken ska kunna komma närmare rinken, precis som vi har det i Hovet idag. Först när den renoveringen är klar kommer Hovet kunna rivas.
– Det är klart att det finns mycket historia knutet till Hovet. Det är mycket framgång som sitter i väggarna där. Samtidigt är de väggarna från 1955 och det är en arena som inte längre går att renovera upp till den standard som vi behöver för både spelarna och fansen. Att det byggs träningsmöjligheter under marken som vi kan använda är en nödvändighet för att vi ska kunna vara kvar och fortsätta utvecklas, säger Jenny.

Läs mer om hur inriktningsbeslutet här.