Sofie Lundin återvänder
Publicerad: 2020-08-27
Nyhet
Sofie Lundin återvänder till oss. Med anledning av nuvarande samhällssituation har landslagsforwarden valt att skjuta upp sitt collegestipendium ytterligare ett år. – Det har varit en jobbig sommar, men nu känns det skönt att få komma tillbaka till Djurgården, säger hon.

Sofie Lundin har varit en av våra främsta forwards de senaste tre säsongerna och spelade också VM 2019.
Men efter förra säsongen blev det klart att hon ville testa lyckan i Nordamerika och spela collegehockey för Ohio State. Men på grund av Covid-19 har hon inte kunnat ansluta till sitt nya hockeyäventyr.
Nu har Sofie tagit beslutet att skjuta på sitt stipendium ett år och spelar i stället säsongen 20/21 hos oss.
– Det har varit en jobbig sommar att gå runt i ovisshet. Ska jag flytta till USA eller spela här hemma? Det har varit stressigt att inte veta, och dessutom hade man gärna velat kunna förbereda sig för en USA-flytt, säger 20-åringen.
– Djurgården var det enda alternativet för mig om jag skulle spela här hemma och det känns jätteskönt att det har löst sig nu, fortsätter hon.
Lundin är just nu på läger med Damkronorna och har inte hunnit träna med oss ännu.
– Jag har pratat med många i laget och de säger att lagsammanhållningen är jättebra.
Vår vice vd, K-G Stoppel, om förstärkningen:
– Vi är naturligtvis jätteglada att ha Sofie ytterligare ett år. Det är en lösning som är bra för båda parter under rådande omständigheter. Sedan är det förstås tråkigt för Sofie som hade sett fram emot spel i college. Hon är en högkvalitativ landslagsspelare och hon adderar viktiga spetsegenskaper i truppen.
{!A}

Djurgården Hockey