• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec

Josefine Jakobsen "Ung spelare som jobbar hårt varje träning"

16 juli 2017 14:27
Dam

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Josefine Jakobsen. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.


Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Där finns många grejer jag skulle ville förbättra under sommarträningen, men just nu handlar det mycket för mig om att rehabilitera kroppen och bli smärtfri så gott som det går eftersom jag haft olika problem med kroppen senaste säsongerna. Det blir mycket grundstyrka och stabilitets träning, men fram för allt mycket rörelser som är hockey specificerad.

Vem kör hårdast på träningen?
– Jag vet inte om det en fråga jag kan svara så bra på, eftersom jag kört mycket eget program och inte kört tillräckligt mycket kring laget till att jag kan svara på den frågan. Men när jag har varit där har alla tjejer kört hårt och varit grymma.

Vad har du för tankar om laget?
– Laget ser spännande ut så här långt inför säsongen. Vi har kvar en bra stomme från förra säsongen, spelare med rutin och yngre hungriga tjejer och fått några bra svenska tjejer till, med lite mer bredd på forwardsidan kommer det att bli en lovande säsong, det är jag säker på.

Vilket/vilka lag kommer utmana om guldet, och varför?
– När man ser på lagen såhär långt i off säsongen och vem som har tagit in nya spelare och vilka, tror jag det blir en topp 3 med Djurgården, Luleå och Linköping. Serien blir allt jämnare och inget är given längre vilket är kul. Jag tror dock det blir två av dom lagen i finalen, fast man ska inte underskatta lag som HV71. Alla lag är inte klara än, i augusti kanske man kan bilda en bättre överblick.

Har du något du måste göra innan match?
– Jag har inte något jag absolut måste göra innan match, men en sak dock är att jag tar på mig grejer på vänstra sidan först, vänstra skridsko först sen höger, vänstra benskydd sen höger osv. Viktigt för mig också är att få dricka lite kaffe innan match.

Vem får sitt stora genombrott och varför?
– Jag tror Solveig Neunzert kommer tag ytterligare steg nästa säsong. En ung spelare som jobbar hårt varje träning och speciellt med Molly Engström i truppen nästa säsong också, en spelare som backarna får mycket nytta av men fram för allt hela laget kan lära sig mycket från henne.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Jag tar aldrig hand om musiken, det får andra gärna göra. Men musik med lite tryck på som techno och dance är sån musik jag föredrar i omklädningsrummet, speciellt på match dagar.

Vad är dina sommarplaner?
– Jag är hemma i Danmark och spenderar tid med familjen, mest av allt ligger mitt fokus på att förbereda mig för kommande säsong med min fysiska träning och rehabilitering. Ska vara en vecka i sommarstugan på Samsø med familjen och sen en vecka på Maria Rooths hockey skola.

Vilket är ditt smultronställe?
– Jag har inte riktigt något smultronställe, men jag åker gärna utomlands till Grekland, Italien eller något annat varmt ställe.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Hanna Olsson