• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Josefine Jakobsen "Ung spelare som jobbar hårt varje träning"

16 juli 2017 14:27
Dam

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Josefine Jakobsen. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.


Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Där finns många grejer jag skulle ville förbättra under sommarträningen, men just nu handlar det mycket för mig om att rehabilitera kroppen och bli smärtfri så gott som det går eftersom jag haft olika problem med kroppen senaste säsongerna. Det blir mycket grundstyrka och stabilitets träning, men fram för allt mycket rörelser som är hockey specificerad.

Vem kör hårdast på träningen?
– Jag vet inte om det en fråga jag kan svara så bra på, eftersom jag kört mycket eget program och inte kört tillräckligt mycket kring laget till att jag kan svara på den frågan. Men när jag har varit där har alla tjejer kört hårt och varit grymma.

Vad har du för tankar om laget?
– Laget ser spännande ut så här långt inför säsongen. Vi har kvar en bra stomme från förra säsongen, spelare med rutin och yngre hungriga tjejer och fått några bra svenska tjejer till, med lite mer bredd på forwardsidan kommer det att bli en lovande säsong, det är jag säker på.

Vilket/vilka lag kommer utmana om guldet, och varför?
– När man ser på lagen såhär långt i off säsongen och vem som har tagit in nya spelare och vilka, tror jag det blir en topp 3 med Djurgården, Luleå och Linköping. Serien blir allt jämnare och inget är given längre vilket är kul. Jag tror dock det blir två av dom lagen i finalen, fast man ska inte underskatta lag som HV71. Alla lag är inte klara än, i augusti kanske man kan bilda en bättre överblick.

Har du något du måste göra innan match?
– Jag har inte något jag absolut måste göra innan match, men en sak dock är att jag tar på mig grejer på vänstra sidan först, vänstra skridsko först sen höger, vänstra benskydd sen höger osv. Viktigt för mig också är att få dricka lite kaffe innan match.

Vem får sitt stora genombrott och varför?
– Jag tror Solveig Neunzert kommer tag ytterligare steg nästa säsong. En ung spelare som jobbar hårt varje träning och speciellt med Molly Engström i truppen nästa säsong också, en spelare som backarna får mycket nytta av men fram för allt hela laget kan lära sig mycket från henne.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Jag tar aldrig hand om musiken, det får andra gärna göra. Men musik med lite tryck på som techno och dance är sån musik jag föredrar i omklädningsrummet, speciellt på match dagar.

Vad är dina sommarplaner?
– Jag är hemma i Danmark och spenderar tid med familjen, mest av allt ligger mitt fokus på att förbereda mig för kommande säsong med min fysiska träning och rehabilitering. Ska vara en vecka i sommarstugan på Samsø med familjen och sen en vecka på Maria Rooths hockey skola.

Vilket är ditt smultronställe?
– Jag har inte riktigt något smultronställe, men jag åker gärna utomlands till Grekland, Italien eller något annat varmt ställe.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Hanna Olsson