Inför match: Skellefteå-DIF
Publicerad: 2018-04-05
Nyhet
I kväll klockan 19:30 möter vi Skellefteå i semifinal 2 på bortaplan.

Det har blivit dags för match 2 i SM-semifinalerna mot Skellefteå och ikväll spelas det första mötet i Skellefteå Kraft Arena. Matchen startar 19:30 och här kommer lite fakta att ha med sig till matchen.

Under grundserien var Skellefteå tredje bäst på hemmaplan (bara vi och Växjö var starkare) och tog 50 poäng på 26 matcher. I kvartsfinalserien mot Färjestad spelade man 3 matcher på hemmaplan och vann 2 av dem.

Vi var seriens fjärde starkaste bortalag och tog 40 poäng utanför Stockholm.

Gustav Possler hade bäst utdelning bland våra spelare i match 1 med 2 assist. Totalt har det blivit 6 (2+4) poäng för den 23-årige anfallaren.

Det första mötet mellan lagen i serien var endast det andra mötet som avgjorts i förlängning under hela SHL-slutspelet så här långt. Vi har spelat i båda men tyvärr har vi inte lyckats vinna något av dem.

Marcus Högström spelade flest minuter i det förra mötet och snittar nu 24:32 minuter under slutspelet. Flest av alla spelare som är kvar.

När Linus Hultström sköt in kvitteringen i tisdags var det hans fjärde mål under slutspelet, flest av alla backar tillsammans med Linköpings Kristian Näkyvä.