• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Ishockey för Alla nu även i Botkyrka

4 februari 2017 21:00
Ishockey för alla

Djurgården Hockey har under två år bidragit till att fler ungdomar blivit fysiskt aktiva genom projektet Ishockey för alla i Husby/Akalla. Nu utvidgas arbetet med projektet genom en etablering i södra Stockholm.


– Vi har under två år bidragit till att fler ungdomar har blivit fysiskt aktiva i Husby och Akalla. Nu utvecklar vi projektet genom att påbörja en etablering i Botkyrka där den lokala varianten av Ishockey för alla som funnits i Tumba går in under vårt paraply, och där de får stöd av oss och vår samarbetspartner CCM, säger Djurgårdens vice VD K-G Stoppel.

Förra veckan befann sig ett tjugotal förväntansfulla barn i Tumba Ishall för att åka skridskor och testa på ishockey när Ishockey för alla i Botkyrka drog igång. Anton Åkerström, idrottslärare på Tumba Gymnasium, och som hjälper till att få ledare att engagera sig i projektet tycker att initiativet är utmärkt:

– Det brukar vara mellan 20-25 barn här varje tisdag och torsdag. Det här fyller verkligen sin funktion då det är en kvalitativ fritidsverksamhet för barnen, säger Anton Åkerström.

Thomas Storm (längst till höger på bilden) är en av ledarna som finns på plats i Tumba Ishall för att bedriva verksamheten. Han ser en stor uppsida med att så många barn får möjlighet att prova på ishockey.

– ”Jag känner mig så fri här”, sa en knatte till mig för någon dag sedan. Du vet, en del har ju inte sett och känt ishockey förut och så kommer de hit och får en upplevelse. Det är en frihetskänsla att vara ute på isen och göra vad du vill..

– Därför är det viktigt att vi bjuder in skolor, fritids och barn och låter de spela ishockey. De ska ju känna att det är kul att åka skridskor och spela hockey, fortsätter Storm.

För att de som inte har skridskor, hjälm eller klubba hemma ska kunna få testa på ishockey har CCM valt att skänka utrustningar som barnen kan låna för att åka skridskor.

– Har du inte provat på vintersport så kan det vara en för stor tröskel för att börja med det, vare sig det är längdskidor eller ishockey. Vi vill att så många som möjligt ska få prova på hockey eftersom det är en fantastisk sport, säger Robert Zaring, Marketing Director på CCM, som är mycket nöjd med att vara samarbetspartner till Ishockey för Alla.

– Ishockey för alla i Husby/Akalla var ett första test och Djurgården driver det här på ett bra sätt. All eloge till Djurgården Hockey, säger Robert Zaring.

Arbetet med att skapa fler isytor och tillfällen för barn och ungdomar att börja spela ishockey fortsätter för fullt. Redan på söndag (5 februari) invigs en ny isyta i Alby.

– Vi fortsätter att jobba med att bearbeta politiker för att få till fler isytor i Botkyrka. Därför är det positivt att det nu invigs en isbana i Alby, säger K-G Stoppel.

Läs mer om invigningen av isbanan i Alby.

Vill du vara med och bidra till Ishockey för alla kan du göra det här via vår insamling.