• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Djurgården hyr back från Edmonton

8 maj 2017 20:02
Nyförvärv

Djurgården hyr William Lagesson, 21, från Edmonton. Den tidigare juniorlandslagsmannen är klar för spel den kommande säsongen.


Den senaste säsongen har Lagesson varit assisterande lagkapten i UMass (Amherst) i den amerikanska collegeligan NCAA.

– William är en väldigt lovande back i 96-kullen som de senaste två åren har spelat collegehockey i USA. Robert Ohlsson är välbekant med honom då han spelade i Frölunda innan han lämnade för spel i college. I William får vi en relativt stor men ändå rörlig back, som har ett vårdat spel med pucken. Vi ser William som en ersättare till Adam Ollas Mattsson och det finns goda möjligheter att han utvecklas hos oss. I och med den här värvningen är backsidan komplett, säger Joakim Eriksson.

Robert Ohlsson, som var tränare i Frölunda samtidigt som Lagesson spelade i föreningen, är väl medveten vilken typ av spelare som nu ansluter till Djurgården.

– William är en stor och stark defensiv back som besitter ett bra positionsspel. Han är van att spela mot motståndarnas topplinor och stänga ner dem. Det är en spelare som är väldigt utvecklingsbar och som i första hand ska ses som en defensiv back, säger Robert Ohlsson.

William Lagesson åkte som 18-åring över Atlanten för att prova på spel i Nordamerika. 2014 blev han även draftad av Edmonton som nummer 91 totalt.

– Tiden i USA har varit jättebra och jag har utvecklats mycket. Jag har fått mycket förtroende och tycker att jag har utvecklat mitt spel, säger Lagesson, som den senaste säsongen var assisterande lagkapten i UMass (Amherst).

– Jag blev en av dem som ledde laget. Varför jag fick den assisterande kaptensrollen berodde på att jag ledde laget genom att visa vägen både på och utanför isen. Det är viktigt att göra alla grejer rätt som att komma förberedd, äta rätt saker och passa tider, säger William Lagesson.

Lagesson instämmer i sin nya sportchefs och huvudtränares beskrivning av honom.

– Jag gillar att spela tufft framför eget mål och sätta ett snabbt och bra förstapass. Jag vill bidra offensivt också och vill utveckla den delen av spelet också.

Boka säsongskort för säsongen 17/18