DIF J18 till final
Publicerad: 2018-03-30
Nyhet
DIF J18 till final efter seger mot Linköping i semifinalen.

Det gick nästan att ta på anspänningen i omklädningsrummet innan matchen. – Det var svårt att avgöra om det var fokus eller nervositet hos spelarna, men starten visar att det var nervositet. Vi var ödmjuka och justerade det som behövde ändras för att vinna. Vi lyckades med det och det känns fantastiskt bra, säger Mattias Zackrisson, huvudtränare.

Men matchen kunde inte ha startat sämre för Djurgårdens del. Tio minuter in i första perioden petade Linköping in 0-1, efter en längre period av press från östgötarna.

Djurgården lyckades dock freda sitt mål perioden ut, och släppte inte till några större chanser. Mot slutet av perioden spelade J18 upp sig, och hade bland annat ett 2 mot 1 läge, men avslutet gick utanför. 0-1 efter 20 minuter.

Djurgården gasade ifrån
Andra perioden började avsevärt mycket bättre för Djurgårdens del. Efter 1.44 gjorde Tobias Björnfot 1-1 i powerplay, två minuter senare utökade Alexander Holtz till 2-1 och matchbilden vände. Sex minuter innan periodpaus gjorde Holtz 3-1 på straff.

Fyra minuter in i tredje perioden målade Björnfot på nytt i powerplay, och Alexander Holtz fullbordade ett hattrick när han gjorde 5-1 i tom kasse. Med 57 sekunder kvar på semifinalen gjorde Oscar Bjerselius 6-1.

En stabil seger, och en nöjd huvudtränare
– 1-1 fick oss att pusta ut lite. Det målet kommer dock lite slumpmässigt, och vi tar en chans när Linköping faller bort. Det ger oss energi. Inför tredje perioden känner vi att nu har vi chansen att ta hem detta, och vi släppte aldrig kontrollen, avslutar Mattias.