J. Davidsson straffade VLH två gånger
Publicerad: 2018-01-27
Matchrapport
Tabelltvåan gästade idag tabellettan Växjö och det var Djurgården som klev vinnande ur drabbningen. Med minuten kvar av ordinarie matchtid gjorde Växjö 4-3, matchen såg ut att vara förlorad men med fem sekunder kvar gjorde J. Davidsson 4-4. Samma spelare ordnade senare extrapoängen under straffläggningen.

I lördagens toppmöte mot Växjö klev Djurgården ut absolut bäst. Det var flera långa sekvenser av anfall runt Växjömålvakten Victor Fasth, men som ändå fick det relativt lugnt eftersom DIF aldrig kom till några klara avslut.

Växjö drog på sig matchens första utvisning och det kostade hemmalaget dyrt. Djurgården vevade igång ett fint powerplayspel och i slutsekunderna klev stekhete Marcus Davidsson fram och sköt 1-0. Skottet var av ren precision och skicklighet, från en oväntad vinkel hittade han en minimal lucka mellan stolpen och Fasth.

Perioden var i övrigt jämn och det svängde fort mellan två hungriga lag. Med tabellettan mot tabelltvåan på isen bjöds det på en kul och skicklig hockey där puckarna skickades i hög fart mot målen. De båda målvakterna stod för fina och skickliga räddningar, men det blev skulle bli i en målrik period i alla fall.

Växjö studsade tillbaka och gjorde två snabba mål i periodens slutminuter. Hemmalagets lycka skulle däremot inte bli långvarig, en oväntad kanon skickades från Alexander Falks klubba och pucken kom med sådan kraft att den skulle gått igenom vad som helst. Efter fyra mål var perioden mätt och gick därmed till vila med en kvittering på tavlan.

Växjö tog ledningen

Ett böljande spel inledde den andra perioden där ingen av lagen riktigt fick ordning på spelet. Först att hitta knapparna till dominans var dock Växjö och under ett numerärt överläge hittade de ledningen, 3-2. Tempot i den första perioden hade svalnat till den andra och det dröjde länge innan DIF fick till ett första skott på mål.

För att få laget att tända till kastades det om en del i kedjorna och Axel Jonsson-Fjällby fick göra ett kärt återseende med bröderna Davidsson. Två frilägen trampade #91 till sig och i den andra fyllde Marcus Davidsson på. Den senare blir nedriven vilket renderade i en utvisning på Växjö, trots att DIF fick tid i anfallszon och att laddades en del bössor så var Fasth för stor i målet.

Perioden blev en avslagen sådan och Växjö var störst på isen. Pausen blev välbehövlig för DIF för att snacka ihop sig inför den tredje perioden.

Jonathan Davidsson straffade VLH

Djurgården klev ut med en helt annan fart i den tredje perioden och precis som i den första tvingades Växjö kasta ut en del icingpuckar. Spelet var till största del placerat runt Victor Fasth som fick jobba hårt för att inte ge vika. Nykomponerade kedjan med Markus Ljungh, Gustav Possler och Peppe Lundh parkerade sig och spelade till sig riktigt fina lägen tidigt i perioden.

Växjö fick ett par knappa minuters spel offensivt innan det återigen blev dags att ställa upp i försvar. Djurgården slet som vargar för att hitta till en kvittering och utdelning skulle stockholmarna få. Ett högklassigt uppspel av första kedjan fick nätet bakom Fasth att rassla. Ljungh tog med sig pucken in i anfallszon, efter att Possler fått pucken droppade han den till Lundh som bombade in kvitteringen. Ett vackert och enkelt spel som fick isär Växjö totalt.

Matchen blev till en riktig rysare i slutminuterna, länge såg matchen ut att gå till förlängning efter 3-3 på tavlan. Med minuten kvar sköt Växjö till sig 4-3 och då var det nog många som räknade ut Djurgården. Men det brann hos gästerna som inte hade lust att ge bort poängen och med så lite som fem sekunder kvar small det till i hemmamålet igen. Jonathan Davidsson skickade in pucken som gav Djurgården extrapoängen ikväll.

I förlängningen var det farligt åt båda håll och för Fasth blev bröderna Davidsson tuffa. Jonathan Davidsson hittade till ’’Mackan’’ med en fin pass som öppnade upp för ett friläge. Men utan att ha koll på pucken lyckades hemmamålvakten stoppa den.

I straffläggningen var det Djurgården och framförallt Jonathan Davidsson som var starkast. En kall och ruskigt snygg straff sänkte VLH och Djurgården tog extrapoängen mot serieledarna.