KG Stoppel om omorganisationen i damlaget
Publicerad: 2019-05-10
Dam
Sedan säsongen tog slut har det stått klart att sportchefen Nils Ekman och nu har vi landat i hur det kommer se ut kommande säsong. – Vi tittar lite på hur Luleå jobbar, säger vice VD K-G Stoppel

I höstas meddelade Nils Ekman att han efter säsongens slut skulle lämna som sportchef och sedan dess har det varit ovisst, men nu kan vi meddela att det finns en plan för hur det kommer se ut framöver.
– Nisse har haft en tjänst som varit långt ifrån heltid. I takt med att organisationen växt så har arbetsuppgifterna förändrats och utökats. Det har varit mycket administration där han även agerat en hel del lagledare som vi vill komma ifrån och renodla mer, säger KG Stoppel.

– Tanken är att stärka upp tränarkåren och ge dem ett större sportsligt ansvar. Den administrativa delen kommer vi att lägga på Louise Dahl som också är fystränare. Tränarna kommer ansvara för träningen, NIU som är nytt för i år men också vara delaktiga i rekryteringen av spelarna där de kommer ha stöd av mig, säger Stoppel.

Varför väljer ni att göra på det här sättet?
– Vi tittar lite på hur Luleå jobbar som har ett starkt tränarteam och till dags datum känner vi och tror på att det både kan vara och fungera bra, sedan får vi se hur det blir i framtiden. Ambitionen är att ha två heltidsanställda tränare med där det ingår i uppgifterna snarare än att ha en separat sportchef, fortsätter han.

"Starkare och betydligt bättre lag" ###

Ser vi till den gångna säsongs trupp är det många spelare kvar och sett till dags datum är det tre färdiga femmor som är klara, men ambitionen är givetvis högre.
– Vår ambition är att ha fyra femmor och ska stärka truppen, både att få den bredare generellt men att vi får in unga spelare som kan vara med och pressa på bakifrån och utmana. Om inte inte i kortare så i det längre perspektivet. Vi hoppas att samarbete med Haninge blir bättre.

Vad syftar samarbetet med Haninge till?
– Främst spelarutbyte. Haninge har gjort en investering i bra tränare så jag räknar starkt med att de också kommer att ha ett starkare och betydligt bättre lag. På sikt kan det göra att när i takt med att vi får och har en bredare trupp kan de som behöver få mer istid där.

Är det några nyförvärv på väg in?
– Ja vi hoppas kunna presentera något i närtid.

Djurgården Hockey