#22 Sophie Johansson
Publicerad: 2016-07-29

Nästa ut att presenteras är #22 Sophie Johansson. Hon kommer från Vallentuna, är 25 år och är den spelare som flitigt syns i twitterflödet. Hon jobbar som ekonomi- och kontorschef på Better Hockey efter att ha studerat industriell ekonomi.

Hur kommer det sig att du började spela hockey?
-
Jag åkte faktiskt konståkning när jag var liten, och så la jag av med det när jag var 10. Sen saknade jag skridskoåkningen och då spelade min tvillingbror hockey så mamma tvingade med mig på en träning och efter det var jag väl fast. Jag har alltid varit back, från första början, men det var inte jag som tog beslutet utan det var min tränare.

Gå in tufft i situationerna och spela enkelt är två saker som Sophie försöker spela efter, samt att inte krångla till det så mycket. Hon spelade med killarna tills dess att hon var 16 år och gick även på hockeygymnasium med bara killar, och berättar med en viss sarkasm att hon lärt sig den hårda vägen.

Sophie Johansson som syns frekvent i twitterflödet skämtar till när det kommer till vem hon är i laget,
-Den som hänger på sociala medier mest.. Sprider nog glädje men kan vara ganska seriös ibland också, kan nog ryta till när det behövs.

Vad har du för någon favorithockeyspelare?
-Jag har nog ingen, det har alltid varit mina brorsor som spelade hockey länge. Det var väl när man var liten så var man och kollade på Djurgården. Då var det spelarna som stod högt i kurs. När jag var liten sa jag alltid att det var inte landslaget som var målet, utan det var Djurgården som var målet att spela i.

-Det måste nästan var första matchen i Djurgården. Att sätta på sig den tröjan, det var stolthet, mäktigt. Att äntligen få göra det, berättar Sophie är ett av henns bästa hockeyminnen.

Vad skulle du vilja säga till de som aldrig varit på en damhockeymatch?
-
Skippa alla fördomar som dom har av damhockey och kom och kolla och skapa er en egen uppfattning. Det går mycket snabbare och det är mycket tuffare än vad folk tror.

 

Tre snabba frågor

Läcker assist eller turmål

Utvisningsbåset eller avbytarbåset

Bra lagkamrat eller bäst i laget

Angelica Lindeberg