Nilssons mål räckte inte - förlust i första ronden
Publicerad: 2021-04-05
#DIFFHC
Det blev förlust för Djurgården i den första åttondelsfinalen i SM-slutspelet, en match som slutade 1-3 till Frölunda. Tom Nilsson öppnade tidigt målskyttet innan gästerna vände med tre raka mål - ett av dem alldeles i slutskedet av mittperioden.

SM-slutspelet inleddes med ett knappt och mycket tungt nederlag för Djurgården. Måndagens inledande möte i åttondelsfinalen mot Frölunda hade dock börjat ljust, med ett tidigt mål som frälste Hovet. Tom Nilsson avlossade bössan från blålinjen och med endast 2:07 på klockan var Djurgården i ledning.

Henrik Eriksson hade kort därpå en jättechans till att utöka övertaget, och det stod snabbt klart att det var hemmalaget som hade öppnat piggast. Efterhand växte dessvärre Frölunda in i matchen, bland annat via ett numerärt överläge. Den första periodens andra halva dominerades till stora delar av gästerna och Mantas Armalis svarade för en rad fina räddningar. Målvakten höll Djurgården kvar i förarsätet perioden ut, men i mittenakten skulle resultatet svänga över.

Rond två på onsdag i Göteborg

Efter att ha blivit tillbakatryckta en längre stund i egen zon tvingades Djurgården se kvitteringspucken sitta. Detta sedan Mats Rosseli Olsen styrt ett backskott upp i nättaket, högt bakom Armalis. Djurgården repade sig från den smällen och mot slutet av mittperioden etablerade man ett rejält tryck, som tyvärr inte betalade av sig. Istället kom det psykologiskt jobbiga 1-2 i numerärt underläge med bara en halv sekund kvar till periodvilan.

I en länge böljande, fysisk och ganska chansfattig slutperiod jagade sedan DIF en utjämning. Men trots ett powerplay med fem minuter kvar och trots en forcering med spel sex mot fem dök aldrig det riktigt stora läget upp. Istället fastställde gästerna slutresultatet 1-3 i öppen kasse, inprickat av Nicklas Lasu. Det innebär underläge med 0-1 i matcher och åttondelsfinalen vänder nu till Göteborg för rond två på onsdag.