Vi möter Brynäs – i dubbla matcher
Publicerad: 2019-08-23
Träningsmatch
Det är det dags för matcher igen. I morgon, lördag, möter vi Brynäs i Tierp – i dubbla matcher. Damerna är först ut, 12.00, innan herrarnas match startar 16.00.

Det blir en härlig hockeylördag i Norduppland när både vårt herr- och damlag åker till Tierp för att möta Brynäs.

Damerna är först ut och vi kommer med två raka segrar i bagaget, mot ligakonkurrenterna AIK och SDE, och matchen mot Brynäs blir en värdemätare.

– De har ett talangfullt lag. Det kommer bli en spännande match och ett bra test för oss. Jag vill vinna alla matcher och det vill tjejerna i omklädningsrummet också, säger vår huvudcoach, Alana Blahoski, som hoppas få följande besked:

– Jag vill se oss spela som en enhet i alla tre zoner. Jag vill se oss spela med press, att vi är fokuserade och skjuter mycket. Att vi skjuter för att göra mål.


Sedan är det dags för våra herrar att ännu en gång möta en serierival.

Vi hade en jobbig kväll i Oskarshamn i onsdags, och vi kan lova att 1–6-förlusten har utvärderats noggrant.

– Vi tog tag i det direkt och utvärderade den matchen. Vi har bland annat pratat om hur vi ska uppträda, både på isen och i båset, när det inte går som vi vill i matcherna. Ibland kommer sådana matcher, när inte passningarna sitter eller skridskorna är varma. Nu känns det roligt att ha en chans att studsa upp igen, säger Robert Ohlsson.

Matchen mot Brynäs blir också ett genrep innan tävlingssäsongen drar i gång med CHL-matcher mot Tychy och Vienna nästa vecka.

– Jag hoppas att vi kan sätta vårt spel riktigt bra nu, det är det hela försäsongen går ut på. Att vi kuggar i under special teams, till exempel. Jag vill se tydligare spår av det vi jobbat på under de här tre träningsveckorna, säger Robban.

Djurgården Hockey