Bemström: "Nu gör vi våra medspelare bättre"
Publicerad: 2017-12-12
J20
Djurgården J20 är klar för SuperElit Topp 10 efter jul. Inför näst sista omgången spelade man en nyckelmatch mot Modo - en match man vann med 5-2. Resultatet innebar att Djurgården hamnade topp 5, vilket var målet inför säsongen.

Huvudtränare Jörgen Bemström är nöjd med att laget klarade den första målsättningen. Blickar vi tillbaka från början av säsongen tycker han att både laget och ledarna har utvecklat sig - något som varit en bidragande faktor till att man till slut hamnade där man slutade.

– Tittar man på den första matchen när mötte Modo och nu omgång i 26…första matchen hade vi inte koll på alla saker och ting och varje individ hade en resa att göra. Ser man fram till sista omgången på varje position så har alla tagit kliv. Och vi uppträder mycket mer som ett lag nu, vilket är väldigt kul att se, säger Jörgen Bemström.

Nu väntar nästa steg när SuperElit Topp 10 väntar efter jul. Vad vill du se att vi utvecklar?
– Vi vill se utveckling i spelet med puck och utan puck. Sen ska man tänka på att alla mognar olika beroende på vilken ålder du har. Spelarna är olika som personer och vi utvecklar varje individ. Det går upp och ner men vi vi försöker få individerna och laget går åt rät håll.

Ni ledare går ett ledarskapsprogram under ledning av vår mentala rådgivare Hans Jöhnk. Hur har ni utvecklats?
– Man försöker utvecklas och följer de arbetssätt vi har. Vi vill ju ta steg som ledare och det kan lätt bli så att man står och stampar i samma bubbla med samma tankar och där får vi hjälp. Det viktigaste är sedan hur vi hanterar individerna för det går inte att ha samma ledarskap mot alla. Vi måste vara lyhörda och se vad just den här individen behöver.

{!A}

Varför tror du att just Djurgården hamnade topp 5?
– Jag tycker att vi har utvecklats som grupp. Vi har på resans väg hittat vägar hur vi ska spela hockey på J20-nivå för att vinna matcher. Det är en del av grabbarnas utveckling. Många juniorlag är skickliga men sen ska du få ut det på isen. Du är fem utespelare och en målvakt som ska samarbeta och ska göra polaren bättre. Nu gör vi våra medspelare bättre och då är vi på rätt väg, avslutar Jörgen Bemström.

Alla våra tabeller hittar ni här

Joel Widerberg