Fokuserad Urbom vill ta ytterligare steg
Publicerad: 2018-06-13
Nyhet
Alexander Urbom, 27 år, laddar för säsongen 18/91 Mellan Bosönlägrena kör han fyspass på Hovet tillsammans med Henrik Eriksson.

En svettig Alexander Urbom ger järnet i Hovets katakomber tillsammans med Henrik Eriksson. Ännu en träningsdag står på schemat - där spelarna har individuella träningsprogram mellan lägrena på Hovet. Den hårda fysträningen har fungerat bra för Alexander Urbom.

– Det tycker jag. Jag är ju uppväxt med det här. Började med det när jag var 15 år i Djurgården och det är fortfarande lite liknande även om man har mer eget ansvar nu, säger Urbom, som förutom spel i DIF haft sju säsonger utanför organisationen med spel i AHL, KHL och NHL.

Bakom fysträningen står bland annat fystränaren Jimmie Ölvestad och fysioterapeuten Christian Schumacher. Båda har varit i organisationen länge, Jimmie Ölvestad även som spelare.

– Det är en grym lösning. Jimmie har koll och är vältränad själv. Det var inte lång tid sedan han la av. Han vet hur det är att vara spelare och hur en spelare känner sig på försäsongen. Och jäkligt kunnig. De är ett riktigt bra team.

Försäsongsträningen ska göra laget väl förberett inför CHL och SHL i höst och vinter. Urbom tycker att backsidan utvecklades mycket förra säsongen. Inför den här har Marcus Högström, Alexander Falk och William Lagesson har försvunnit, men det är inte samma omsättning som säsongen innan. Urbom hoppas på ett lika bra defensivt jobb av laget även kommande säsong.

– Vi gjorde ett bra jobb tillsammans med Stefan Nyman och vårt spel var ganska anpassat efter våra egenskaper. Vi jobbade även ödmjukt som lag. Jag tycker det var en grymt rolig säsong. Själv hade jag en spricka i foten i november, vilket var jobbigt. Men när jag kom tillbaka så gick det bra. En riktigt kul säsong, som sagt, säger Urbom.

Till dess kommer han att ligga i rejält för att hitta formen till när säsongen drar igång. Träningsschemat följs och parhästen Henrik Eriksson lyfter vikter alldeles intill och kommer med peppande tillrop.

– Ju bättre du tränar desto bättre blir du. Jag följer programmet som jag fått och förhoppningsvis är jag jävligt bra form när säsongen drar igång, avslutar Urbom.

Joel Widerberg