• Huvudsponsorer

William Fällström återvänder till Djurgården

28 oktober 2016 21:51

Efter en säsong i USA återvänder William Fällström till Djurgården. Han har redan varit i träning med Djurgårdens juniorer och är spelklar till efter helgen.


Efter en säsong i Omaha Lancers organisation och ligan USHL, där William stod fem mål och åtta poäng på 44 matcher, återvänder forwarden nu till Djurgården.

– Jag har haft en tung säsong i USA, med mycket skador och ville därför komma hem och börja på ny kula.

Har du haft koll på J20 i USA?

– Jag har följt dem mycket, och ser att de har fortsatt utvecklats. Fantastiskt kul med guldet i Ryssland och SM-guldet förra säsongen. Jag vill komma hem för här vet jag att här kan jag bli en bättre spelare. Det är ett ungt lag, men har ändå sett bra ut och finns potential.

På tal om ungt lag, du kanske får en ledande roll i laget, hur ser du på det?

– Jag vill ha en sån roll i laget, både på isen och i omklädningsrummet. Jag är väldigt motiverad på att säsongen drar igång.

Huvudtränare Mattias Zackrisson gläds åt värvningen och ser framemot att William ska spela i Djurgården igen.

– Kul att få hem en motiverad William. Han vill bli bättre som spelare och det känns inspirerande att ta del utav det. Han kan bidra med ledaregenskaper och spetskompetens. Han har haft lite skadeproblem i USA som störde honom, och är kul att han vill komma hem igen, där han känner att han kan utvecklas.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Jag upplever William som en tävlingsmänniska, som höjer trycker på träningar och matcher, som bidrar med konkurrenssituation som vi inte haft på grund av skador. Nu börjar laget läka igen, blir mer tävlan för att spela och det bidrar till vår utveckling.

William blev ej spelklar till helgens matcher mot Mora och Leksand, men är i full träning med Djurgården. Han är spelklar från och med måndag.