Matchsnack: DIF-Linköping
Publicerad: 2018-02-24
Nyhet
Uppehållet är över och det är återigen dags för SHL-hockey på Hovet. Idag möter Djurgården ett Linköping som vill vända en negativ trend.

Matchen startar 15.15 och här kommer lite punkter att ha med sig inför omstarten.

Vi gick in i uppehållet med poäng i fem raka matcher och kommer närmast från två raka trepoängare mot Växjö och Karlskrona.

Linköping å sin sida har fyra raka förluster och jagar ett trendbrott i jakten på lagen framför sig i tabellen.

Där ligger gästerna inför dagen på sjunde plats och har 3 poäng upp till Skellefteå på den sista direktplatsen till kvartsfinalerna. Vi är kvar på andra plats med 6 poäng ned till Färjestad på tredje.

Linköping har vunnit två av de tre tidigare matcherna mellan oss denna säsong men de spelades på bortaplan. Senast på Hovet blev det seger för Djurgården med 6-3.

Vi har återtagit positionen som seriens starkaste lag bakåt med endast 95 insläppta mål på 45 matcher. Linköping har släppt in 114 vilket är femte minst.

Med 6 fullträffar är Linköping just nu det lag som lyckats med bedriften att göra mål i boxplay flest gånger denna säsong. Vi har gjort 5 mål i spelformen och delar därmed andraplatsen i samma statistik med Luleå.

I powerplay har Linköping gjort 25 mål på 126 tillfällen (19.84%) medan vi lyckats i 20 av våra 113 numerära överlägen (17.70%).

Patrik Lundh toppar fortsatt vår interna poängliga med 35 (13+22) poäng. Bäst utdelning för Linköping har kanadensaren Derek Roy haft med 33 (11+22).

Linköpings Emil Sylvegård har delat ut näst flest tacklingar under säsongens SHL med 109 stycken. Flest för vår del har Henrik Eriksson svarat för med 60. Vi får se vem som smäller på hårdast idag. Varmt Välkomna!

Djurgården Hockey