Svensk KHL-forward till Djurgården
Publicerad: 2016-06-27

Calle Ridderwall återvänder till svensk hockey och denna gång är Djurgården klubbadressen. Den 28-årige forwarden spelade den gångna säsongen i KHL-laget Sibir Novosibirsk. Kontraktet sträcker sig över två år.

Djurgården förstärker sin forwardssida till nästa säsong med nyförvärvet Calle Ridderwall. Med fem säsonger på högsta nivå tillför han både rutin och spetsegenskaper till laget.

- Vi är givetvis väldigt nöjda över rekryteringen av Calle. Den kompletterar vår redan starka forwardsbesättning på ett ypperligt sätt. Vi känner nu att vi går in i säsongen med både spets, bredd och utvecklingspotential gällande våra centrar och forwards, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

- Vi har haft en pågående diskussion med Calle genom hela våren. Calle var tidigt den spelare som stod högst upp på vår lista över potentiella värvningar. Förutom hans givna koppling till Stockholm håller Calle Tre Kronor-klass som spelare. Han är en målskytt och är inte rädd för att ta sig in framför mål. Han är spelskicklig, är intensiv och tävlar i alla situationer. Hans vilja att vinna är en viktig anledning till att vi skriver ett tvåårskontrakt med honom.

- I och med signingen av Calle är vi mer eller mindre färdiga med vår spelartrupp. Vi letar dock efter ett ytterligare tillskott på backsidan men där är marknaden tunn i dagsläget, säger Joakim Eriksson.

Ridderwall lämnade som 17-åring för spel och studier i Nordamerika. Efter åtta år med spel ibland annat NCAA och en säsong i AHL flyttade Ridderwall tillbaka över Atlanten. Debutsäsongen i Europa som senior blev en succé med 58 poäng på 51 matcher i tyska Düsseldorfer EG. Han spelade sedan i Lev Prag innan SHL-debuten gjordes med HV71 säsongen 2014/2015. Efter en 15:e plats i skytteligan bar det alltså åter av till KHL.

- Jag är en Stockholmskille så att få komma hem och spela i Stockholm känns fantastiskt. Jag har haft väldigt bra prat med Jocke om vart Djurgården är på väg och det känns som att Djurgården har en bra satsning och vet vart de vill. Det passar in i min ambition med hockeyn, säger Calle Ridderwall.

Kuriosa: Calle Ridderwall är kusin till förre djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall. Farbror är förre djurgårdsmålvakten Rolf Ridderwall. 

Djurgården Hockey