Hanna Olsson "Alltid där med ett leende på läpparna"
Publicerad: 2017-08-19
Dam
Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Hanna Olsson. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.

Vad vill du förbättra under sommarträningen?
Jag vill förbättra allting, jag tycker att det upplägget vi haft med Patrick har varit väldigt allsidigt och det känns som han var en riktigt bra plan.

Vem kör hårdast på träningen?
Solveig Neunzert, hon är alltid där med ett leende på läpparna och kör stenhårt.

Vad har du för tankar om laget?
Vi har fått in några riktigt bra nyförvärv och förlängt med viktiga spelare.. vi som har varit med på fysen har börjat lagbygget och jag är säker på att det kommer bli lätt för nyförvärven att känna sig välkomna i vårt lag.

Vilka lag kommer att utmana om guldet och varför?
Om man inte ska jinxa sitt eget lag, så tror jag HV71, Luleå, Linköping kommer vara bra nästa år. De är bra varje år för de har bra organisationer som prioriterar damhockey.

Har du något du måste göra innan match?
Faktiskt inte, men skulle jag ha det så skulle jag nog inte vilja berätta… jag tejpar min klubba och snackar gött med alla i laget, försöka känna mig så avslappnad som möjligt.

Vem får sitt stora genombrott i år, och varför?
22an, Sophie Johansson, hon har tränat hårdare än någonsin och jag tror hon kommer gå från en fullblodad sarg-ut spelare till en mer tvåvägs back som sätter upp fina uppspel.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
Jag får aldrig styra. Jag brukar sätta på Håkan Hellström och de dröjer inte ens till första refrängen innan min mobil kopplas ur.

Vad är dina sommarplaner?
Umgås med nära och kära, resa en del, samla energi till säsongstart.

Vilket är ditt smultronställe?
Hälsö. Utan tvekan Sveriges vackraste plats, har ni vägarna förbi kom in på en lunch.. blir förmodligen fisk eller skaldjur.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
Julia Östlund, hon har gjort och gör allt i sin makt för att vara redo till säsongstart. Hon kommer vara starkare än någonsin och gör både första och andra målet tror jag.

Angelica Lindeberg