• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Idag 25 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Tisdag Tis 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr

Inför Järnkaminernas dag

11 januari 2019 22:39

Inför Djurgården - Linköping


Första hemmamatchen efter nyår är det som bekant dags för en av säsongens stora höjdpunkter, Järnkaminernas dag. Traditionen grundades år 2006 och är omåttligt populär både bland supportrar och spelare.

Järnkaminernas ordförande Viktor Adolfsson beskriver dagen som en ’’manifestation för vår supporterkultur och dess historia’’. Järnkaminernas dag har blivit en viktig tradition för många och ett sätt att uppleva supporterkulturen när den är som allra bäst.

Djurgården såhär långt

Vi har nu kommit en bra bit in på säsongen 18/91 och den har bjudit på många känslostormar än så länge. Inledningen gick av bara rasande fart och det fanns nog ingen motståndarmålvakt som inte blev lite skakis när kedjan med Jacob Josefson, Daniel Brodin och Jakob Lilja klev in på isen. Inte heller var det många som trodde att 19 åriga nyförvärvet från Leksand, Emil Bemström, skulle toppa hela SHLs skytteliga.

Inledningen blev en glädjande sådan och Djurgården hamnade snabbt bland topplagen i tabellen. Strax innan vintern kom till Stockholm drabbades laget av en hel del skador, något som kom att rubba det framgångsrika spelet DIF haft såhär långt. Efter en tuff svacka är laget äntligen på väg tillbaka och visade det inte minst genom 3-1 segern mot Skellefteå i torsdags.

Motståndarna

Den vassaste skytten i Linköping heter Nick Sörensen och har hittat till nätet elva gånger såhär långt in på säsongen. Två mål mindre än Emil Bemström. LHC reser till Stockholm med smaken av en bitter förlust mot Mora på hemmais i torsdags. Djurgården och Linköping har ställts mot varandra två gånger tidigare den här säsongen och båda har slutat med vinst för stockholmarna.

Det är SHLs målgladaste lag som ställs mot varandra, Linköping har gjort 85 mål och Djurgården 88. Nämnvärt är också att Linköping fortfarande jagar sitt första SM-guld medan Djurgården som bekant är mesta mästarna.

Morgondagen

Det vankas publikfest på Hovet och det finns endast ett fåtal biljetter kvar innan det är slutsålt. Allra bäst ses matchen live, men har du inte möjlighet till det så se till att följa Djurgården på twitter, Instagram och snapchat för liveuppdatering under matchen, DIFhockeyse är namnet på samtliga medier.

Järnkaminerna har samling på Harry B James vid Kungsträdgården innan matchen och uppmanar alla över 18 att komma dit. Förgyll din lördagsoutfit med din finaste halsduk och kom i god tid till arenan. Välkomna!