Förlust borta mot Luleå
Publicerad: 2020-09-19
Dam
Vi åkte på säsongens andra förlust. Luleå på bortaplan blev en för svår uppgift och vi föll med 1–3 – trots att vi skapade många farliga chanser.

Vi öppnade matchen dock i en rasande fart och hade bud på ett ledningsmål inledningsvis.
Men när vi inte fick utdelning tog sedan Luleå över matchen och kunde sätta ledningsmålet efter drygt sju spelminuter.
Sedan bjöds vi på två raka numerära överlägen och hade flera kvitteringsmöjligheter, men likt tidigare var vi inte tillräckligt effektiva.
Andra perioden blev spelmässigt jämn, men Luleå skulle utöka sin ledning när en puck smet in genom trafiken framför kassen och bakom Lovisa Berndtsson i vår kasse.
Hon skulle släppa ytterligare en puck förbi sig i mittronden när Luleå bjöds på ett friläge.

En tung uppförsbacke, och nte ens i spel fem mot tre, i början av tredje perioden, lyckades vi spräcka målnollan.
Men till slut, med fyra minuter kvar att spela, kom dock reduceringen i numerärt överläge. Sarah Bujold styrde in 1–3, men närmare än så kom vi aldrig.
Det blev förlust mot seriefavoriten, men redan i morgon kan vi ta revansch när vi reser söderut och möter Modo i Örnsköldsvik. Den matchen börjar 16:00 och sänds i C More Play.