"Jobbar vi vidare får vi utdelning"
Publicerad: 2018-01-17
Intervju
Att stå som vinnare på ett fullsatt Hovet var något som gjorde Robert Ohlsson nöjd i lördags. Två poäng innebar att laget fortfarande har hand om andraplatsen i tabellen. – Väldigt glädjande att kunna avgå med segern mot HV71, menar Ohlsson.

Djurgården vann matchen mot HV71 med få sekunder kvar på övertidsperioden, när Markus Ljungh klev fram och såg till att extrapoängen hamnade hos mesta mästarna. Men trots det målsnåla resultatet visar siffrorna att det kunde sett annorlunda ut.

Totalt avlossades 35 skott mot Pettersson-Wentzel i HV71s mål, men bara två stycken letade sig in. Och på fyra minuters powerplay fick man återigen ingen utdelning.

Bättre intentioner i powerplay mot HV71, men fortsatt få mål i den spelformen. Blir du orolig?
– Jag tittade tillsammans med Mikael Håkanson på ett powerplay som vi gillade, från HV71 senast faktiskt, nere i Jönköping. Den visade för killarna inför matchen som målbild för hur vi ska spela, och jag tycker jag såg mycket av det i lördags. Bättre fart och uppspel. Fortsätter vi spela som ikväll så kommer det bli mål i powerplay, utan tvekan.

Skiljer sig spelet i powerplay under träning från när det är skarpt läge under match?

– Jag tycker det har funnits mer kyla under träningar, och tempot med pucken har varit bättre. Det har vi saknat under matcher. Mot HV71 var det bättre från vår sida.

Vad beror det på?
– Håkanson har med kraft poängterat att han vill ha snabbare tempo, och när vi hade en konkret målbild från en tidigare match tror jag polletten föll ner.

På bortaplan har Djurgården avancerat i PP-spelet och är seriens sjätte bästa lag med 21 procents utdelning. Ohlsson vill se vunna tekningar och ett högt pucktempo i spelformen. – De matcherna där vi vinner teckningarna och har bra pucktempo så får vi även bra till attacker. Då har det varit ett bra PP. Samtidigt gäller det motsatta, förlorar vi tekningarna och inte får upp pucktempot så har vi svårt med ingångarna i zon.

Över halva säsongen är spelad och snart är den viktigaste tiden på året här. – Det börjar dra ihop sig nu, och ett effektivt powerplay är såklart ett tillskott. Samtidigt under förra slutspelet hade HV71 som tog guld en effektivitet på 22 procent i powerplay, vilket inte var högst. Vi spelar väldigt i bra i 5 mot 5 och vill självklart att vi ska ha ett bra spel i powerplay, jobbar vi vidare så kommer vi få utdelning, avslutar han.

Joel Widerberg/Jules Attar