• Huvudsponsorer

Jakobsen: "Preben vill alltid göra mål"

20 september 2017 10:18
Dam

Ikväll gästas Hovet och Djurgården av Linköping. Josefine Jakobsen som svarade för två mål en assist i helgens match har en klar åsikt över vad de behöver göra i kvällens match för att lyckas som inte gick helt vägen i helgens matcher.


– Tycker vi kan vara lite smartare med pucken och spela lite mer enkelt. Försöka använda energin rätt när vi är så få spelare. Sen lite mer kyla och den mentala biten, som t.ex. sist i andra matchen när dom gjorde deras två mål, speciellt andra måste, det fr inte hända med så lite tid kvar oavsett hur många spelare vi är.

Är det något specifikt ni behöver tänka på mot just Linköping?
– Jag tyckte vi satt bra press på dom senast vi mötte dom, vi fick inte in pucken den sista biten, så vi måste gå hårdare på mål och stressa målvakten. Som sagt ska vi spela lite smartare, enklare och inte minst åka mycket skridskor och våga hålla i pucken.

Inför dagens match har man hunnit spela fyra matcher varav en hemma på Stora Mossen. Jakobsen erkänner att hon inte var helt positiv inför att säsongen skulle börja.
– Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag var lite frustrerad och nervös innan första seriematchen. Vi har inte haft möjlighet att jobba särskilt mycket som lag, men jag måste säga att jag är oerhört imponerad av tjejerna. Alla har krigat på och tagit hand om den uppgift man har fått, många backar har t.ex. fått spela forward. Vi har fått det bästa ut av det men säsongen är lång och vi tror på varandra inom laget.

Får vi se Josefine ”Preben” Jakobsen göra mål idag?
– Såklart, Preben vill alltid göra mål, men först och främst är det viktigt att vi får en seger - då får vem som helst göra mål.

Matchfakta

  • Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen. Matchen slutade i straffar och till Linköpings favör.

  • Inför kvällens match har man spelat lika många matcher, fyra till antalet och gästerna har hittils spelat ihop 7 poäng mot Djurgårdens 4.

  • Matchen spelas på Hovet med start 19.30. Innan sker tröjhissning för att hylla klubbens första SM-guld i SDHL.

Har ni inte möjlighet att vara på plats? Matchen sänds via Svenskhockey