"Rätt lätt att vara glad när man vinner med 6-0"
Publicerad: 2017-10-16
Intervju
Tom Nilsson fick äntligen göra hemmadebut i SHL för Djurgården när man besegrade Mora med 6-0 på Hovet.

– Det är rätt lätt att vara glad när man vinner med 6-0 och det var skönt att spela min första SHL-match för Djurgården på Hovet. Det var roligt att vara tillbaka, säger Tom Nilsson som hann med 18:59 minuter på is mot Mora.

Hur kändes det att spela så mycket?
– Jag var lite osäker på innan hur mycket jag skulle spela, tajmingen är ju inte perfekt än. Jag växte in i matchen. I den första perioden spelade jag lite mindre, i andra lite mer och i tredje mest. Jag växte in i matchen på ett fint sätt helt enkelt.

Tom Nilsson spelade bortapremiären mot HV71 och det har av naturliga skäl inte varit superkul för honom att sitta skadad vid sidan av. Samtidigt har han gjort det bästa av situationen - och försökt lära sig så mycket som möjligt.

– Även fast jag är skadad har jag velat lära mig något. Jag har suttit högt upp på läktaren för att få en bra överblick över spelet och på så vis se vissa saker i spelet.

Tom Nilsson har ett förflutet i Mora (Tom spelade i Mora säsongerna 09-13) och lördagens match blev lite speciell i dubbel bemärkelse.

– Ja, men det är bara en spelare som är där som är kvar sedan jag var där. Mora hade en tuff match och man hade många backar skadade. Samtidigt tycker jag inte att vi gjorde en jättebra match, framförallt inte i den andra perioden. Men när vi spelade vårt spel var vi bra.

Någon i ditt lag som du vill lyfta fram?
– Joacim Eriksson så klart. Han var grym i målet.

Förutom mycket istid Mora var Tom Nilsson den djurgårdsspelare som satte in flest tacklingar av alla i laget. – Jag vill ju försöka stoppa spelare. Om det är med en tackling eller med min klubba spelar ingen roll, men jag gillar att tacklas när det finns läge.

Så djurgårdspubliken kan förvänta sig fler tacklingar från dig?
– Ja.

Joel Widerberg