• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Kommunfullmäktige tog inriktningsbeslut om Globenområdet

29 januari 2018 23:10
Nyhet

Ikväll klubbades inriktningsbeslutet för upprustning och ombyggnad av Globenområdet igenom i kommunfullmäktige. Det innebär att man nu går vidare med den plan som ligger och att det nu är detaljerna som ska gås igenom.
Vi har tillsammans med en grupp av supportrar fått kontinuerlig uppdatering av arbetet och fick en dragning förra veckan från SGA fastigheter.


Globen kommer att genomgå en ordentlig ytrenovering. Golv, väggar, tak, dörrar, toaletter och all yta kommer att uppdateras – det är samma som det har varit sen öppningen 1989. Samtidigt kommer Hovet att rivas och marken säljas för att finansiera projektet.
Det största i förändringen i Ericsson Globe är planerna på ett rörligt tak som ska göra att det är möjligt att ändra kapaciteten på arenan. Från 5 000 upp till 14 000, man hoppas kunna nå över nuvarande max antal åskådare. Taket ska vara rörligt i flera steg och man jobbar på att ha 10 olika nivåer som det är möjligt att röra sig emellan. Det kommer då göra att det oavsett antal åskådare alltid kommer upplevas som utsålt.
Arbetshypotesen är att man ska göra det genom att det är olika kuber i taket som fälls ner och reflekterar ljudet så det stannar inne i arenan.
Läktarna kommer att byggas på ett kvadratiskt sätt så åskådarna kommer att komma närmre isen. Det ska byggas läktare hela vägen ner till isen dessutom.

– Jag tycker att förslaget i sin helhet ser väldigt intressant ut. Förutsatt att man lyckas med taklösningen så får man precis en så mångsidig arena som vi önskar samtidigt som det är optimal för hockey, säger Thomas Rask en av medlemmarna i supportergruppen.
Efter att upprustningen av Ericsson Globe är klar kommer man att riva Hovet. Den arenan är och har varit vårt hem under många framgångsrika år och det finns mycket i väggarna. Samtidigt är de väggarna från 1955 och konstruktionen kommer inte att fungera utan att byggas om helt.
Under det som är nuvarande Hovet kommer det istället att byggas två träningsrinkar. Det ger mer isytor att träna på samtidigt som Globen bara kommer att användas till matcher.
– För oss är det viktigt med det rörliga taket. Vi har tryckt hårt på den frågan tillsammans med läktare, träningsmöjligheter, omklädningsrum och utrymmen utaför isen som vi kan använda under match till event, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.
– Det rivs inget Hovet före vi har en träningsanläggning och matchis för dam och ungdomslagen klar.

Tidsplanen
Inriktningsbeslut idag. Nu går ärendet in i detaljering av planen och sen ska ett genomförandebeslut fattas. Där är tanken att det tas före valet. Då skulle vi ha tidsaxel som ser ut så här.
Modernisering Globen 2018-2020.
Rivning Hovet 2020.
Träningsrinkar under marken klara 2021.

Läs mer om planerna här