Förlust borta mot Brynäs
Publicerad: 2020-01-22
Toppmöte när vi ikväll tog oss till Gävle för att möta Brynäs som ligger ovan oss i tabellen och som när de ikväll vann drog ifrån ytterligare.

Matchen som började med relativt hög press från både oss och Brynäs skulle däremot genera en tidig utvisning för oss och därmed boxplay. Då kom också målet och Brynäs tog ledningen i matchen.

Josefine Jakobsen leverade vår första farliga chans när hon forecheckande bröt en pass och kunde avlossa ett skotts som tog i ramen och tyvärr inte ledde till kvittering.

När det var dags för oss att ha powerplay var det ett bättre sådant än vad det sett ut tidigare även om det inte mynnade ut i något mål.

Istället utökade Brynäs ledningen med två minuter kvar efter ganska passivt försvarsspel och till periodvila blev det två måls underläge.

När vi lyckades få det andra powerplay i matchen lyckas Allie Munroe med ett snyggt backhandmål fixa reduceringen. Viktigt med ett tidigt sådant.

Strax efter det drog Brynäs på sig ytterligare en utvisning och vi som haft problem i powerplay lyckas med ytterligare ett powerplaymål signerat Sarah Bujold.

Andra perioden präglades av flertalet utvisningar och när det var dags igen kunde också vi utnyttja det och ta ledningen i matchen för första gången, då signerat den forna Brynäs-spelaren och numera sedan några år tillbaka hos oss, Josefine Holmgren.

Det var ett svagt och slarvigt Brynäs i den andra perioden men ett desto skarpare inledningsvis av den tredje, och inte minst när vi också drog på oss en utvisning. Då kom också kvitteringsmålet från Brynäs.

Och när det sedan blev powerplay för oss och möjlighet till att återta ledningen så drar vi på oss en utvisning och då kunde Brynäs istället göra 4-3.

Och det skulle inte sluta där, för 5-3 skulle komma med nästan fem minuter kvar att spela av den tredje perioden, 6.3 och slutligen 7-3.