• Huvudsponsorer

Axel och Marcus trampar vidare i JVM

2 januari 2018 10:33

Ikväll spelar Sverige kvartsfinal mot Slovakien i JVM. Djurgårdarna Axel Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson, finns som bekant med i truppen och har tillsammans producerat 5 poäng på 4 matcher. I klippet berättar de om sin vänskap sinsemellan och vad de vill få ut av säsongen när de kommer tillbaka från JVM.


Sverige har avancerat vidare till kvartsfinal i JVM och kommer möta Slovakien vid midnatt ikväll. Våra två Djurgårdare i det svenska landslaget har gjort ett stort avtryck i landslaget genom att visa upp samma fartfyllda spel som de spelar hemma i Sverige också.

Axel Jonsson-Fjällby har under gruppspelet stått för 1 mål och 2 assist, samtidigt som Marcus Davidsson har producerat 1 mål och 1 assist.

Axel trivs väldigt bra i USA, även fast han poängterar att det är väldigt kallt i Buffalo just nu.

– Jag gillar att spela i en mindre rink. Det går fortare och det blir mindre finlir. Det passar min spelstil väldigt bra. Som när Marcus gjorde sitt första mål. Jag får pucken i fart och går på insidan av backen mot mål, men jag håller på att tappa pucken. Istället ändrar jag mig och tänker köra runt mål, men i sista sekund tittar jag över axeln och ser att Marcus kommer släpande.

Axel känner inte att pressen har ökat något på honom, nu när hela världen börjar se honom som en riktigt bra spelare att räkna med.

– Jag och Marcus gnuggar på och spelar vårt spel bara, sen är det en riktigt bra stämning i laget just nu. Alla spelare är verkligen på samma plan när det kommer till målsättningen och vad vi vill få ut av tuneringen.