Matchdag: HV71 vs Djurgården
Publicerad: 2021-09-11
SDHL
Idag inleds äventyret i SDHL 2021/2022. Djurgården öppnar med bortamatch, då laget rullar till Jönköping för möte med HV71. Sportchef Johan Schillgard ger här sin syn på uppgiften i premiären samt ger en överblick av spelartruppen.

– Så börjar det äntligen med riktiga seriematcher! Under försäsongen har vi jobbat mycket med grunder i spelet både med och utan puck. Samtidigt har det varit utmanande få ihop laget då vi haft en del skadeproblem och sjukdomar som stört gruppen. Under hela perioden har vi jobbat med ett yngre lag som samtidig backas upp utav våra äldre och rutinerade spelare, berättar sportchefen Johan Schillgard och fortsätter;

– Målvaktsparet har rutin från förra året, vilket känns som en trygghet. Här står vi väl rustade inför året som kommer. På backsidan har vi en blandning utav yngre och äldre spelare, här kommer våra äldre spelare vara viktiga i vår inledning. På forwardssidan har vi en härlig mix av unga hungriga spelare och några äldre rutinerade spelare. Just den mixen av spelare som vill utvecklas och vara med på resan är spännande.

Under augusti månad har amerikanskorna Hannah Miller och Kiana Wilkinson anslutit till spelartruppen. Nyförvärven har hunnit känna på matchspel under försäsongen, där Miller gjorde sitt första mål i onsdagens träningsmöte med Brynäs.

Idag väntar alltså debut på SDHL-nivå för duon, något som Schillgard ser fram emot. Spelarna har snabbt tagit varsin ledande roll i det unga och talangfulla lagbygget, som alltså har HV71 som första uppgift framför sig. En intressant utmaning i seriepremiären.

– Vad vi vet om HV71 är egentligen inte mer än att det är ett stabilt SDHL-lag som likt oss vill framåt i sin satsning. Jag och laget lägger inte så stor vikt hur motståndarna mönstrar laget, utan vi lägger fokus på oss själva, avlsutar Schillgard.

Under morgondagen spelar Djurgården hemmapremiär i SDHL. Motståndet då är Göteborg, en match som börjar klockan 16:00 på Hovet.

Hannes Feldin