Jonathan Davidsson straffade Malmö
Publicerad: 2017-12-09
Matchen mot Malmö blev en lång kamp som tillslut avgjordes i förlängning. Där fick Jonathan Davidsson med sig en straff och han överlistade målvakten och såg till att extrapoängen åker med till Stockholm.

Djurgården åkte till sydligare breddgrader för kvällens match, nämligen till Malmö. Drabbningen mellan de två lagen skulle få en dyster start efter att Malmös första skott gick till en retur som åkte en båge över Joakim Eriksson och in i målet. DIF som drivit på i inledningsminuterna fick ett otursmål bakåt, men det vässade bara spelet och efter pucksläpp skickades det en mängd puckar mot bortamålet som motståndarna fick problem med.

Något mål framåt skulle däremot dröja, Malmö hittade ett sätt att pressa tillbaka DIF som fick problem att driva spelet uppåt. Men varenda sekvens DIF hade i offensiv zon så fick Malmö det svettigt och Djurgården kunde vrida och vända med pucken. En av periodens vassaste chanser var när Lukas Vejdemo fick pucken högt upp och var stark när han skakade av sig motståndaren som förgäves försökte stoppa honom, därefter stod han själv mot målvakten som tyvärr hann stoppa pucken.

Matchens första utvisning kom att drabba DIF och det straffade sig direkt. Malmö gjorde 2-0 med knappa fem sekunder kvar av matchen. Djurgården vann skotten, 9-13, och både Vejdemo och tränare Ohlsson tyckte att matchen såhär långt var orättvis. "Lite orättvist tycker jag, men vi får ta igen det i nästa period. Det gäller att vi fortsätter att komma hårt på dem och stanna i pressen", sa Vejdemo till C More.

Mål av Högström och Johansson

Djurgården trampade igång den andra perioden desto bättre. Spelet var snabbare och det ställde till det för hemmalaget. Fem minuter in i perioden drog Malmö på sig en utvisning och sekunderna senare en till, då kom också det efterlängtade reduceringsmålet. Andreas Engqvist skickar pucken till Linus Hultström, därefter gick pucken till Marcus Högström som kastade in pucken i kassen via en Malmöskridsko.

Malmö var inte helt chanslösa i perioden även om Djurgården drev spelet. Joacim Eriksson stod för flera betydelsefulla räddningar. DIF krigade framåt och ett kvitteringsmål kändes inte helt långt borta. MIF hade hittat ett sätt att hålla gästerna tillräckligt långt bort från kassen vilket gjorde att DIF kom nära, men inte tillräckligt.

Markus Ljungh var klart närmst att hitta till en ny kasse för DIF när pucken retsamt nog gick i stolpen och ut. Malmö kunde återigen andas ut och istället var det skånelaget som skulle göra mål. 3-1 blev en uppförsbacke för DIF som dessutom hade en storspelande Johan Gunnarsson mot sig i bortamålet.

Malmö spelade aggressivt och delade ut tunga tacklingar längs med sargen. När en av Malmöbackarna tog pucken bakom eget mål för att lugna spelet kom Henrik Eriksson i hög fart för att ge igen för tidigare tacklingar på DIF. Backen tittade upp och insåg vad som höll på att hända, i stress och panik kastar han ifrån sig pucken som glider in framför mål där Linus Johansson kommer stormandes och stöter in den i kassen.

Jonathan Davidsson ordnade förlängning och extrapoäng

DIF satte tryck direkt i den tredje perioden för att ösa in en kvittering. Malmö fick ett numerärt överläge men det var Djurgården som kontrollerade spelet även med en man mindre. Eriksson motade bort de puckar som nådde fram till honom och Malmö lyckades inte hitta några fler luckor.

I spel fem mot fem var det Djurgården som kontrollerade spelet och Malmö fick svårt att få tag på sina motståndare. Järnkaminerna läste spelet på ett bra sätt och drev framåt för att hitta nätet. MIF började tappa energi och skickade pucken fantasilöst ut ur zon, gång på gång. Djurgården däremot drog nytta av detta och såklart genom kedjan där energin aldrig tryter. Axel Jonsson-Fjällby skickade pucken till Jonathan Davidsson, den senare kom i sådan fart att han lämnade hela Malmöförsvaret som fågelholkar. Davidsson avslutade anfallet med att säkra kvitteringen och efter honom kom resten av femman i hög fart för att fira målet.

Malmö som gått på sparlåga fick plötsligt kvickna till för att inte släppa matchen till DIF som gick för fler mål. Men Djurgården hade vevat igång ordentligt och i slutminuterna var det inte längre MIF – DIF utan snarare Gunnarsson – DIF. Målvakten höll ut trots en hård press av Djurgården.

Matchen gick till förlängning och Djurgården gick ut klart hårdast. Malmö fick problem med farten som DIF attackerade med och när bröderna kom i hög fart fick Jonathan Davidsson en straff med sig. Straffen gick raka vägen in i mål och extrapoängen fick följa med hem till Stockholm.