Straffvinst hemma mot Brynäs
Publicerad: 2017-01-12
Matchrapport
Djurgården hade länge Brynäs i ett hårt grepp, men gästerna var starka och hämtade ikapp i tredje perioden. Efter förlängning och långt straffavgörande var det ändå DIF som knep extra poängen.

Matchens första tekning tog Djurgården hand om och satte full fart framåt. Brynäs som stod för motståndet ikväll bjöd snabbt upp till dans och precis som det förutspåddes blev det en högintensiv match ikväll. Patrik Lundh skickade matchens första skott på mål och senare testade Marcus Högström och Linus Hultström sina kanoner. Skotten styrdes bort och det ekade tungt när pucken träffade sargen.

{!D}

Brynäs fick smaka på pucken i inledningen men sedan var Djurgården snäppet vassare. Därför var det inte heller så konstigt när Djurgården, inte ens fem minuter in i matchen, tog ledningen genom Emil Johansson. Matt Anderson passar pucken till Patrik Lundh i ett två mot ett läge, precis innan avlossning droppas pucken bak till Emil Johansson som vackert sätter pucken i mål. Hockeygodis i sin renaste form!

Matchens första utvisning skulle drabba Brynäs, som också har seriens bästa boxplaystatistik. Men det skulle inte krävas mer än 12 sekunder i numerärt överläge innan Patrik Lundh skickade in 2-0 till DIF. Assisterande till målet var Matt Anderson och Mikael Ahlén, efter att de testat skott som lurat ner målvakten tryckte Lundh in både puck och täckande spelare i mål. Kort efter målet kom ett reduceringsmål av Brynäs genom Jonathan Granström. Djurgården var vassare i första perioden, inte minst med två mål mot ett men också överlägset flest skott mot kassen med siffrorna 13-3.

Ljungh utökade ledningen

Efter en rörig situation framför Mikael Tellqvist där ett Brynäsmål hängde i luften drabbades Djurgården av en utvisning. Men sett till spelet såg det då snarare ut som att Djurgården var en man mer på isen, gästerna lyckades knappt ta sig ut ur egen zon. Direkt efter att DIF hade blivit fulltaliga var det riktigt nära att Henrik Eriksson utökade ledningen, men skottet tog sig inte förbi David Rautio. När Marcus Högström senare åkte solo genom Brynäsförsvaret och testade skott var det inte långt ifrån igen. Rautio stoppade med nöd och näppe skottet med axeln, utan att riktigt ha koll på vart pucken skulle gå.

Första halvan av perioden hängde bortalaget med bra i tempot men Djurgården blev bara starkare och starkare. De bet sig fast i zonen och Brynäs fick det svårt att byta sina spelare. Efter att ha pressat på ordentligt mot mål drabbades DIF av en utvisning och det gav BIF en chans att ta sig in i matchen. Det var svettigt och riktigt spännande, Brynäs fick pucken i rullning runt Tellan och hans försvar men släpptes knappt till några skott. När pucken nådde fram till mål stod Tellqvist som en mur och blockerade.

I slutet av perioden hämtade Brynäs upp och krigade efter ett kvitteringsmål. Mål skulle det bli, men inte till bortalaget. Brynäs drabbades av en ny utvisning och för att slå ännu mer hål på deras statistik gjorde Markus Ljungh 3-1. Iskallt höll han i skottet och när han avlossade gick pucken genom vänstra stolpen och in i mål. Precis efter att ha blivit fulltaliga drabbades Brynäs av ytterligare två utvisningar. Fler mål blev det inte utan till periodvila gick matchen med en stark 3-1 ledning.

Brynäs hämtade ikapp

Inledningsvis fortsatte spelet att vara aggressivt och intensivt från båda lagen. Det är lätt med en 3-1 ledning att falla ner på försvar men fanns inte hos DIF. De krigade varje sekund på isen och gjorde allt för att ge Brynäs ett rejält motstånd.

Men gästarna som låg under målmässigt kämpade mer mot mål och Brynäs skulle hitta till en reducering i alla fall. Det gav bränsle åt bortalaget som skulle fortsätta mata för att kunna få in en kvittering. Perioden tickade fort och Brynäs styrde matchen. Djurgården hade hög fart in i sina anfall men kom aldrig riktigt nära mål.

När bortalaget testade skott var det ständigt rörigt framför målet, Djurgården täckte och styrde undan puckarna som skickades mot mål. Det var svettigt och riktigt nervöst under matchens slutminuter. Brynäs matade allt offensivt de hade och med knappa fyra minuter kvar av matchen kom också kvitteringsmålet. Efter målet fortsatte spelet att vara runt Tellan som fick jobba hårt för att hålla igen. 3-3 blev också resultatet efter ordinarie matchtid.

Matchen togs vidare till förlängning, men den skulle inte avgöras där utan det krävdes straffar. Djurgården skrevs som segrare efter kvällens rysare, men det helt rättvist! Det var Tellqvist och Anderson såg till att hålla extrapoängen kvar i Stockholm under straffavgörandet. Tellan eftersom han stoppade majoriteten utav straffarna mot honom och Anderson överlistade gång på gång Rautio. Nästa möte mot Brynäs är redan på lördag och då är det Djurgården som gästar Gävle.