Juniorkedjan ordnade tre poäng
Publicerad: 2017-10-24
Matchrapport
Statistiken mellan Djurgården och Örebro är dyster men den blev desto bättre efter ikväll. Juniorkedjan tillsammans med ett lysande spel av Adam Reideborn såg till att DIF stod som matchvinnare, där slutresultatet blev 2-1.

Djurgården hade en het start på tisdagens hemmamatch mot Örebro. Gästerna lyckades nätt och jämnt hålla tätt i buren och målvakten Eero Kilpeläinen testades hårt. Lagen tog ut varandra bra även om Djurgården kändes vassare och således fick bättre målchanser. DIF stressade Örebro till flera misstag men målvakten var kvick i sidled och hann stoppa varenda puck.

Tack vare ett starkt försvar fick Adam Reideborn det hyfsat lugnt i målet, men var snabbt med när han behövdes. Som till exempel under två frilägen som Örebro skapade, men tack vare målvakten blev bortalaget utan utdelning.

Pressen mot Kilpeläinen var enorm under slutminuterna och hur pucken inte kunde gå in var ett mysterium. Det blev grötigt och rörigt under flera sekvenser där spelare och målvakt fumlade efter pucken utan att någon fick koll på den. Perioden skulle ändå sluta mållöst och skotten vann Djurgården mycket rättvist med 14-7.

Örebros kapten Victor Ekbom satte in en ful tackling på Peppe Lundh och det blev genast tjafsigt på isen när samtliga spelare rök ihop. Inte minst blev det bråkigt mellan Renée Bourque och Alexander Hellström, som under hela perioden varit nära att råka i luven på varandra. Ekbom som till en början satte sig i utvisningsbåset fick efter överläggning mellan domarna lämna isen för att gå och duscha.

Marcus Davidssons första mål för säsongen

Period nummer två kändes något mättad och Örebro hade backat hem till egen zon. Djurgården fick inleda i numerärt överläge och tog plats runt målvakten men utan att skapa något farligt framåt. Gästerna hade problem att ta sig ur greppet som DIF hade tagit och även om deras femte spelare blev insläppt igen förändrades inte spelbilden.

Örebro fick ett par korta chanser framåt, men inget som skulle rendera i ett mål. Efter bortalagets försök till anfall tog junioren Marcus Davidsson tag i matchen och smällde in matchens, och för egen del säsongens, första mål hårt och skickligt bakom målvakten. Glädjen i målfirandet gick inte att ta fel på och Davidsson bjöd på en vacker målgest. Assisterad till målet blev han av storebrorsan Jonathan Davidsson.

Förutom målet var det en relativt händelselös period, utan några utvisningar för någon av lagen. Större delen av perioden var placerad i offensiv zon och det syntes tydligt på skottstatistiken, som DIF vann med klara 16-5.

Svettiga slutminuter efter sen reducering

Tredje perioden kunde inte få en bättre start än 2-0 till Djurgården. Återigen var det juniorkedjan som levererade men med en ny målskytt. Nu var det nämligen äntligen dags för rivjärnet Axel Jonsson Fjällby att klippa till med sitt första mål i SHL. 19 åringen som haft vassa chanser i varje match såhär långt på säsongen fick en efterlängtad utdelning och det var stora leenden på varenda Djurgårdare på plats.

Det såg ut att bli 3-0 till Djurgården efter att Linus Johansson hittat en lucka med ett välplacerat skott mot mål. Pucken var solklart inne, men efter videogranskning av domarna blev beslutet att Andreas Engqvist stört målvakten och därmed uteblev målet. Publiken blev lika chockade som laget och irritationen från läktaren var enorm.

Örebro såg pressade ut i Djurgårdens framfart och tillsammans med supportrarna blev hemmalaget som ett ånglok. Adam Reideborn skötte sitt i försvaret och då var det bara för resterande lagkamrater att forcera. Så pass att bortalaget drog på sig onödiga utvisningar och DIF kunde spela av tid i offensiv zon.

Reducering blev det tillslut ändå, Marcus Weinstock spräckte Reideborns målnolla med knappt fyra minuter kvar av matchen och det skapade stor spänning i Hovet. Örebro valde att plocka målvakten för att släppa in en sjätte spelare och det blev ett tryck i luften som var svårt att sätta ord på. Det här var Djurgårdens match även om Örebro kämpade hårt för att ändra på det i slutet. Tre poäng skulle stanna i Stockholm och det var en enorm lättnad när slutsignalen tillslut ljöd.