Seger mot Skellefteå
Publicerad: 2017-01-07
J20
J20 tog två poäng och en härlig seger i en fartfylld match mot Skellefteå på Stora Mossen.

Lagen emellan har haft flera heta möten under säsongen som varit och mötes även förra året i en het SM-final som Djurgården segrade i med 4-2.

Många utvisningar i första perioden

Skellefteå inledde perioden starkast i den första perioden, med två frilägen där Filip Larsson höll tätt i Djurgårdens mål. Filip Westermark i gästande laget drog på sig en utvisning efter dryga tre minuter men hemmalaget fick inte till några allt för farliga chanser.

Efter Skellefteås powerplay blev Djurgården allt mer pressat och drog på sig fyra utvisningar på 16 minuter, men visade upp bra spel i boxplay.

11-12 i skott efter en böljande period.

Djurgården gjorde mål i boxplay

Skellefteå tog snöpligt ledningen i andra perioden när pucken styrdes in bakom Filip Larsson via egen kasse.

Och gästerna hade bud på mer när Gustav Skyttvall utvisats 35 sekunder efter målet, men istället tog Djurgården chansen och kontrade in kvitteringen.

Fabian Nord stack iväg från offensiv och ställde Skellefteås försvar när de gjorde ett byte, Elias Engström levererade en fin pass och Nord rundade Eriksson i Skellefteås mål. Viktigt 1-1 mål knappt en minut efter Skellefteå tagit ledningen.

Skellefteå fick mer energi av Djurgårdens ledningsmål och sköt 21 skott mot mål jämfört med hemmalagets 6, men försvaret var tätt och perioden slutade 1-1.

Djurgården avgjorde på övertid

Hemmalaget tog kommandot i tredje perioden och var flera ramträffar och öppna mål från att säkra tre poäng. Men det skulle krävas övertid för Djurgården att ta hem vinsten. Efter bra framspel av Axel Andersson och Elias Engström pressade Djurgården Skellefteå och på en retur sköt assisterande lagkapten Edward Lindelöw upp pucken i nättaket, och firade stort med sina lagkamrater. Två viktiga poäng och en bra start på fortsättningsserien.