Hanna Olsson: "Stor tillgång till vårt lag"
Publicerad: 2018-03-03
Dam
I torsdags kunde vi se Djurgården besegra AIK med hela 5-2, härliga siffror liksom resultat. Idag är det dags för en ny match när HV71 gästar Stora Mossen.

Hanna Olsson som var iväg med damkronorna kunde i torsdags ses på Hovet när man mötte AIK på hemmaplan.
– Det känns skönt att vara hemma igen. Jag har saknat alla kring laget och att börja med derby direkt kändes extra roligt.

Redan innan matchen resonerade Olsson i vad som skulle komma att bli viktigt.
– Det var längesen många av oss spelade match så det gäller att vi kommer in i matchen tidigat, åker mycket skridskor och inte ger motståndare någon tid att ta tag i matchen före oss.

Och så blev det.

– Vi åkte mycket skridskor och visade mycket vilja. Det är alltid mycket kamp när vi möter AIK. Vårt spel var lite upp och ner i början men tycker att vi spelar bättre ju längre matchen gick.

"Alla var riktigt bra"

De tre nya spelarna som Olsson själv var spänd över att se vad de skulle kunna tänkas göra stod för en bra prestation. – De är superbra människor och duktiga på isen. Tycker de alla tre var riktigt bra, de kommer bli en stor tillgång i framtiden till vårt lag.

Hanna Olsson själv stod för en vad man kan säga givande prestation när hon spelade fram fyra av fem mål.

Idag liksom på imorgon väntar HV71 som är ett bra lag, men som hittills inte lyckats besegra Djurården varken denna säsong, eller tidigare. Dubbelmöten ger också spelrum för att dels kunna ta 6 poäng men det mot samma lag, något som alltid innebär mer känslor.
– De är ett roltigt lag att spela mot, de försöker att spela en rolig hockey vilket vi också gör så det brukar alltid bli bra matcher mot dem.

  • Det som jag tycker är bra är att det blir mer känslor. Vinner man så vill man visa igen att man är det bättre laget. Förlorar man finns chans för revansch direkt, det är kul. Det som kan vara negativt med dubbelmöte så tight inpå varandra är att timmarna emellan inte är så många, det blir jobbit att återhämta sig..men det är därför vi har Pat (fystränaren) i gymmet, säger Olsson med ett stort leende.

Matchen spelas på Stora Mossen med starttid 18.30.

Angelica Lindeberg