Högström tillbaka mot KHK
Publicerad: 2017-11-18
Torsdagens förlust sved nog i ögonen på många fans. Men hockey är en underbar sport i den meningen att vi nästan aldrig behöver vänta länge innan det är dags för nästa match. Ikväll åker vi till Karlskorna för andra gången den här säsongen.

Karlskrona ligger på 12e plats i tabellen och har bara lyckats ta 5 vinster av 18 spelade matcher den här säsongen.

Senaste gången Djurgården var på besök blev det strafförlust, i vad som kan ha varit vår sämsta insats den här säsongen. Däremot gjorde Linus Johansson (missar kvällens match) sitt snyggaste mål i Djurgårdströjan när han lurade Johannes Jönsson med en slowmotion-dragning framför mål.

Ikväll är Marcus Högström tillbaka från sjukdom. Han missade förlustmatchen mot Växjö i torsdags och det känns nu skönt att vår poängbäste back är tillbaka i laget.

– Jag var magsjuk i torsdags, det kändes surt… Man är mer nervös när man sitter hemma och tittar, än att spela på isen. Jag vill aldrig missa en match men det är sånt som händer.

En annan spelare som är taggad inför ikväll är Markus Ljungh. Som ni vet tvingades han till en operation i början av säsongen. Men efter sin återkomst mot Färjestad hemma, snittar han en speltid på 19:13 minuter per match. Poängen har uteblivit dock. Såhär säger han inför matchen mot KHK:

– I början när jag kom tillbaka fick man vara ödmjuk, ge det lite tid. Men det känns bättre och bättre för varje match! Jag är ju van hur vi spelar och det är en positiv anda i laget, så det underlättar för mig att komma in i spelet igen. Jag måste bara ha lite tålamod.

Matchen ikväll ser ni på Cmore, där Andreas Engqvist gästar studion!

Magnus Fredlund