Wakefield: Straffhjälte i Tierp
Publicerad: 2019-08-24
Dam
Brynäs besegrades på straffar i Damernas tredje träningsmatch! Storhjälte blev Jennifer Wakefield som hade spelat bra hela matchen. Efter fulltid stod det 0-0 på tavlan och Jennifer hade haft flertalet chanser att göra mål tidigare. Men när väl straffläggningen stundade, då var hon kallare än isen och sköt hem segern!

Djurgårdens tredje träningsmatch för säsongen spelades i Tierp, med Brynäs som motståndare.

Den första perioden inledde Brynäs bäst och pressade hos högt upp i banen. Men den inledande pressen kom av sig efter att Brynäs dragit på sig en utvisningen tre minuter in i matchen. Ingen utdelning i powerplay-spelet men ett momentum började byggas upp i laget. Strax efter att Brynäs blivit fulltaliga, satte Hanna Hållander fart med pucken och åkte till sig ett två-mot-ett-läge. Den sista passen gick inte fram. Men Brynäs märkte direkt att de måste lyfta sitt spel. Det gjorde de också och nästan halvvägs in i perioden hamnade vi i ett tre-mot-fem-boxplay. Där var firma Jakobsen, Holmgren och Kremer starka och klarade av att städa undan det. De skapade energi till övriga i laget med sitt boxplay-spel, vilket Jennifer Wakefield visade upp. Hon forcerade framåt efter en pucken i rundeln som Agnes Åker, i Brynäsmålet, helt missbedömde. Jennifer såg ut att ha slagit in pucken i mål, men Åker hade på något sätt hunnit tillbaka i till målet och räddat pucken med baksidan av benskyddet.

Efter Jennifers läge stod perioden och vägde. Brynäs fick en ny chans i PP men Josefine Jacobsen var lagets stora klippa i boxplay och Lovisa Berntsen i Djurgårdsmålet behövde knappt svettas.

Wakefield startade upp den andra perioden med ett hårt slagskott som tog i masken på Åker. Det bäddade för det massiva tryck som vi skapade mot Brynäs. Tyvärr för oss, storspelade Åker och tvingades till flertalet svåra räddningar. I många situationer var det hon som räddade Brynäs gång på gång. Lovisa Berntsen i vårt mål spelade även hon stabilt och tryggt.

Pausvilan såg ut att komma efterlängtat för Brynässpelarna, samtidigt som det börjades bygga upp en viss frustation i vårt läger över att ställningen fortfarande var 0-0 efter två perioder.

I Tredje perioden var det inte samma Djurgårdspress som det var i den andra men chanser föll till vår favör. Mycket tack vare Wakefields spel och puckkontroll. Bästa chansen i hela matchen hade dock Jacobsen. Hon snappade upp en puck vid blå friställde sig själv men prickade stolpen! Skottet hade varit helt otagbart om det hade gått innanför målramen.

I slutet av matchen blev det mer kamp än spel och tack vare Wakefields förarbete var Andrea Dalen mycket nära att sätta vinstmålet med mindre än två minuter kvar. Även period tre slutade mållös och matchen gick till förlängning och senare straffar.

Där kunde vi äntligen få hål på Agnes Åker och åka hem som vinnare! målskyttar i straffläggningen var Dominique Kramer och Jennifer Wakefield x2!