Fredag Fre 19 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan

Matchdag: Djurgården vs Leksand

20 oktober 2021 09:00
SDHL

Ett kortare uppehåll är över och ikväll spelar SDHL-laget match igen. Med några dagars välbehövlig vila, träning och återhämtning bakom sig varvar Djurgården upp cylindrarna igen. Leksand står för motståndet i en match med nedsläpp 19:30 på Hovet.


Djurgårdens SDHL-lag kommer från en tio dagar lång matchfri period. Den här tiden har laget istället för matcher ägnat åt att vila och givetvis träna, med fokus på spelgrunder och att försöka hitta en ökad balans mellan försvar och anfall.

– Just förståelsen att jobba smart och rätt har tagits emot bra i gruppen, alla vill nå samma mål och över tid kommer vi att bli starkare med och utan puck. Laget har även pratat en del om noggrannheten i allt som vi gör på banan. Att ta smarta beslut när vi ska gå fram och när vi ska sätta försvaret i första hand, berättar sportchefen Johan Schillgard.

Under säsongsinledningen har spelet i powerplay stundtals varit produktivt. Schillgard ser att man inom laget spelar pucken bra, men att det nu gäller att gå till attack i ett högre tempo Målet är att skapa ett lag som hotar mer och driver pucken mot mål i en större utsträckning.

Ikväll får Djurgården alltså chansen att visa prov på detta. Hemmamöte med Leksand väntar, en match som startar 19:30 hemma på Hovet. Höstens tidigare möte mellan lagen slutade i vinst för DIF med siffrorna 2-0, men nu är det nya förutsättningar som gäller.

– Leksand är ett lag som spelar med energi och har snabba omställningar, så det gäller vi vårdar pucken och inte slarvar i kritiska lägen. Vi ska försöka att minimera deras chanser till snabba spelvändningar och spela med ansvar när vi har pucken, förklarar Schillgard och fortsätter;

– Våra matcher mot Leksand så här långt har, inklusive försäsongsmötet, varit jämna och lär så även bli denna gång. Inget kommer att komma gratis till oss, utan det gäller spela lika smart och vara lika effektiva som i tidigare matcher.