Matchdag: Djurgården vs Leksand
Publicerad: 2021-10-20
SDHL
Ett kortare uppehåll är över och ikväll spelar SDHL-laget match igen. Med några dagars välbehövlig vila, träning och återhämtning bakom sig varvar Djurgården upp cylindrarna igen. Leksand står för motståndet i en match med nedsläpp 19:30 på Hovet.

Djurgårdens SDHL-lag kommer från en tio dagar lång matchfri period. Den här tiden har laget istället för matcher ägnat åt att vila och givetvis träna, med fokus på spelgrunder och att försöka hitta en ökad balans mellan försvar och anfall.

– Just förståelsen att jobba smart och rätt har tagits emot bra i gruppen, alla vill nå samma mål och över tid kommer vi att bli starkare med och utan puck. Laget har även pratat en del om noggrannheten i allt som vi gör på banan. Att ta smarta beslut när vi ska gå fram och när vi ska sätta försvaret i första hand, berättar sportchefen Johan Schillgard.

Under säsongsinledningen har spelet i powerplay stundtals varit produktivt. Schillgard ser att man inom laget spelar pucken bra, men att det nu gäller att gå till attack i ett högre tempo Målet är att skapa ett lag som hotar mer och driver pucken mot mål i en större utsträckning.

Ikväll får Djurgården alltså chansen att visa prov på detta. Hemmamöte med Leksand väntar, en match som startar 19:30 hemma på Hovet. Höstens tidigare möte mellan lagen slutade i vinst för DIF med siffrorna 2-0, men nu är det nya förutsättningar som gäller.

– Leksand är ett lag som spelar med energi och har snabba omställningar, så det gäller vi vårdar pucken och inte slarvar i kritiska lägen. Vi ska försöka att minimera deras chanser till snabba spelvändningar och spela med ansvar när vi har pucken, förklarar Schillgard och fortsätter;

– Våra matcher mot Leksand så här långt har, inklusive försäsongsmötet, varit jämna och lär så även bli denna gång. Inget kommer att komma gratis till oss, utan det gäller spela lika smart och vara lika effektiva som i tidigare matcher.

Hannes Feldin