Ikväll möter vi serieledarna
Publicerad: 2018-10-30
DIFTV
De flesta har kvar de starka minnen från när vi möte Linköping i förra säsongens slutspel. Vi gick in i kvartsfinalen som favoriter och svarade upp med en dominant 6-1 vinst i första matchen för att senare gå in och vinna hela kvartsfinalserien med 4-1 i matcher

Linköping är ett lag som vill spela en rolig hockey och förhoppningsvis har vi därför två roliga matcher framför oss. Linköping har börjat årets säsong på ett väldigt övertygande sätt och leder serien efter 13 omgångar. De har Nick Sörensen i laget som delar förstaplatsen i skytteligan tillsammans med Daniel Brodin.

Efter oss (43 mål) är de det laget som skjutit in flest mål (39 mål) och Adam Reideborn har tidigare flaggat för att det kommer bli många mål i mötena med Linköping.

Tittar man på statistiken är han inte helt fel ute heller. I grundserien förra säsongen blev det totalt 23 mål på fyra möten och två vinster vardera. De två matcherna som stack ut var 6-3 segern hemma på Hovet när Marcus Davidsson hade en fantastisk match och gjorde sitt andra mål för säsongen, samt 6-5 förlusten i Linköping som bjöd på dramatik ända in till slutsignalen.

Tre saker att hålla ögonen på

Daniel Brodin är ny skyttekung i SHL. Han delar dock förstaplatsen med Linköpings Nick Sörensen. Men Brodin har något som inte Sörensen har. Han har en Bemström i sin powerplay-formation. Bemström ligger trea i skytteligan så när det kommer ett powerplay. Då får motståndarna välja vem som ska skjuta. Bemström eller Brodin. Pest eller kolera för motståndarna. Brodin gjorde mål i senaste matchen. Mycket talar för att han vill ta avsluten i kommande match också.

Alexander Urbom kom tillbaka till matchen mot Växjö och var tryggheten själv. Den defensivt inriktade backen passar oerhört bra in i laget och det finns få spelare i ligan som vågar slå en extra gång med klubben mot plocken när de senare tittar upp och ser Alexander stirra neråt.

Marcus Davidsson jobbar med att få igång målskyttet. 1 mål och 6 assist är klart godkänt på 12 omgångar. Men Marcus själv vill nog börja göra lite fler mål. Mot Linköping har han spelat bra tidigare och han har gjort mål tidigare. Han hade en dominant roll när lagen mötes i slutspelet. Förhoppningsvis lossnar målskyttet för honom nu igen.

Biljetter till hemmamatchen mot Linköping spelas på torsdag. Biljettlänk hittar ni här!

Djurgården Hockey