• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Djurgården J20 siktar uppåt

18 oktober 2017 14:40
Nyhet

Djurgården spelade tre matcher på tre dagar uppe i Dalarna ihelgen. Det blev fyra poäng efter ett möte med Leksand och två möten med Mora.


I helgen var Djurgårdens J20-lag på bortaturné uppe i Dalarna. Där har de spelat tre matcher på tre dagar. Första matchen var mot Leksand, sedan spelade de två matcher mot Mora. Totalt blev det 4 poäng av 9 möjliga.

Djurgården ligger nu 8a i J20-tabellen efter 11 spelade matcher. Tränare Jörgen Bemström sammanfattar senaste veckan med att tabellen är lite missvisande eftersom några lag har spelat betydligt fler matcher än vad andra lag har gjort.

– Jag tittar inte speciellt mycket i tabellen. Vi har själva satt upp mål där vi har sagt att i snitt så ska vi ta 8,3 poäng per 5 omgångar. Om vi ser på de senaste 5 åren bör Djurgården ha 45 poäng för att vara med i topp 5 (slutspel).

– De första 5 omgångarna gick vi minus 2,3 poäng, de andra 5 omgångarna gick vi minus 1,3 poäng. Nu har vi precis börjat en ny ”5-omgångars-period” där vi tog 3 poäng mot Mora i andra matchen. Vinner vi igen på fredag har vi 6 poäng och kan börja ta igen de 3,6 poängen som vi inte fick i de 10 första omgångarna.

– Det är en lång säsong och det är lätt att stirra på tabellen i nuläget. Men om man delar in säsongen i kortare etapper, då är det lättare att se vad man ska jobba med. Hur man släpper in mål och hur man gör mål.

Om du skulle gå igenom de tre matcherna var för sig. Hur ser du på dem separat?

– I första matchen mot Leksand gör vi en jättebra förstaperiod. Det trots att vi får ett mål emot oss. Jag tycker ändå att det var en av våra bästa perioder sett över hela säsongen. I andra perioden tappar vi tålamodet efter att de gör 2-0. Vi spelar varje byte som om vi satsar allt framåt och vill få in pucken till varje pris. Det går inte när man möter ett såpass spelskickligt lag som Leksand är. De vänder spelet och kan göra 3-0 på oss. I tredje gör vi ett bra försök och reducerar till 3-1 sen har vi en stolpträff direkt efter, men de vinner tillslut med 4-1.

Sedan kom två matcher mot Mora direkt efter varandra.

– I första matchen mot Mora gör vi många bra grejer, vi matar på mål, men deras målvakt gör en jättebra match. Vi har 4 frilägen som vi missar. När matchen går till straffar så missar vi 7 stycken… Totalt har vi 11 frilägen som vi inte kan förvalta och då förtjänar man inte mer än 1 poäng (4-3 till Mora).

– Andra matchen mot Mora ville vi avsluta med vinst och det gjorde vi också (2-5 till Djurgården). Men vi är egentligen mycket bättre i första matchen mot Mora. Den här gången får vi utdelning i början och det gör att vi vinner.

**Hur ser du på era insatser överlag såhär långt på säsongen? **

– Jag tycker vår lägstanivå är för ojämn. I våran högsta nivå är vi bra och vi kan matcha topplagen. Leksand är ett sådant och hade vi fått in första målet hade det blivit en helt annan match. Det är egentligen 5 mot 5 - spelet som är för ojämnt, för vi har ett bra powerplay och ett bra boxplay, samt att målvakterna har känts stabila.

Här kommer du till J20:s tabell