Vi jagar tredje raka segern
Publicerad: 2020-08-24
Dam
Elva mål på två matcher. I kväll jagar vi också tredje raka segern under försäsongen när vi möter Brynäs på bortais. – Alltid speciellt för mig att komma dit, säger Josefine Holmgren som har ett förflutet i Gävleklubben.

Det blev 7–1 mot AIK och 4–2 mot Leksand.
I kväll är det dags för en ny försäsongsmatch, mot en ny seriekonkurrent, och mötet mot Brynäs – topplag förra säsongen – blir också en rejäl värdemätare.
– De har värvat bra och har tekniskt skickliga spelare. Men vi fokuserar på oss själva och ska åka dit och presentera vårt spel, säger Josefine Holmgren, som tror på våra nya spelstrukturer.
– Vi håller på att gå över från något bekvämt till något obekvämt. Och det jag märker är att vi har ett väldigt bra tålamod. Rom byggdes inte på en dag, så när vårt spel väl klaffar på riktigt tror jag det blir superbra. Annars har jag också märkt att vi skjuter mer nu än förra säsongen.
Josefine Holmgren har, trots att hon är back, också hamnat i målprotokollet i båda försäsongsmatcherna.
– Det är ju roligt att bidra med mål och poäng. Jag är ju inte en av de mest produktiva spelarna i laget vad gäller mål, så det är alltid kul när puckarna väl sitter.
Holmgren möter också sitt gamla lag i kväll.
En speciell match, alltså.
– Det är alltid speciellt för mig att åka upp till Gävle och möta Brynäs. Svinkul komma till hemstaden. Tyvärr kan ju inte släkt och vänner kolla på matchen på plats.

Djurgården Hockey