Jessica Adolfsson: "Bättre än berg -och dalbana"
Publicerad: 2017-12-06
Dam
Den glada 19-åringen som snackar lika mycket hockey som hon tuggar puck blev härom dagen uttagen till damkronorna men gör sig först redo inför de två sista matcherna innan juluppehållet i djurgårdströjan, det med start ikväll mot SDE.

Jessica Adolfsson har haft en svindlande fart uppåt inte minst efter vad vi kunde se i helgen, mål gånger två och hon har nu noterats för 7 (3+4) poäng hittills.
– Hållanders skymning i lördags och Dalens macka i söndags var inte att leka med. Med andra ord blir jag glad när laget presterar fram mål tillsammans.

Adolfsson som tidigare varit uttagen till damkronorna drog på sig en skada tidigt på säsongen och uteblev från truppen även när hon var tillbaka, men nu har hon fått revansch har plockats ut av förbundskapten Leif Boork till 5-nationstuneringen nästa vecka.
– Det betyder såklart mycket. Det ska bli kul att ansluta till gruppen igen och käka hockey ett par dagar. Att representera sitt land är något jag värdesätter i högsta grad.

Om vi ser till Djurgården så går det väldigt bra om man ser till att de plockat poäng på 11 av 12 senaste matcherna, men det har inte varit helt självklara vinster, men den 19-åringen är övertygad om att det är på väg åt rätt håll.
– Vi är inte är där vi vill vara. Vi har haft en trög början. Statistiken visar att det går bättre, vilket är bra. Finns mycket mer i oss som vi inte får ut. Men vi går sakta framåt vilket är som en fågel viska i mitt öra, definitivt bättre än en bergochdalbana.

"Bra mentalt att avsluta förståndigt"

Innan juluppehållet väntar nu två sista matcher, SDE på hemmaplan liksom Linköping på söndag. Poängmässigt viktiga matcher men också mentalt.
– Definitivt. Ingen match förbises, varje match är viktig, likaså dessa. Kan vara bra mentalt att avsluta denna period på ett förståndigt sätt när vi går in i färden mot framtida utföranden.

Jessica Adolfsson har tillsammans med lagkaptenen Molly Engstrom fått spela mycket med varandra, ett backar som verkar samverka bra.
– Vi har ett bra samarbete, hon har mycket erfarenhet som hon delar med sig av. Jag försöker mest agera som en tvättsvamp och snappar upp allt som låter vettigt eller är värt att analysera.

Angelica Lindeberg