• Huvudsponsorer

Molly Engstrom inför matchen mot Leksand

14 oktober 2017 07:46
Dam

Idag väntar första matchen efter det första längre landslagsuppehållet och vi rivstartar i helgen att möta Leksand och Brynäs på bortaplan som efterföljs av ytterligare 6 matcher inom en två veckors radie.


Molly Engstrom, Djurgårdens lagkapten tycker att det varit bra till viss del med det här uppehållet.
– Det har varit ett lång uppehåll, och det har varit bra på sätt och vis. Schemat är lite annorlunda det här året med anledning av OS, och som ett resultat på det så har vi många matcher inom en kort period och sedan långa uppehåll. Nu är vi dock redo för att komma tillbaka och spela matcher.

Huvudtränare Roger Öhman lät oss meddelas tidigare i veckan (som ni kan läsa härhttp://www.difhockey.se/artikel/1wluaj8j6-1lead/djupintervju-med-roger-ohman-del-2) att denna vecka skulle komma att bli viktigt när det kom till träningen, och det har fokuserats på en sak specifikt.
– Komma in på kassen. Vi har spelat alldeles för mycket i hörnorna, så att komma in på kassen och skapa trafik där. Det blir inga mål om vi inte kommer in där målen görs.

"Vi har vad som krävs"

För Djurgårdens del har det här landslaget inneburit att man inte spelat någon match sedan den 1 oktober då man förlorade mot Luleå på hemmaplan, det efter att gästerna gjort det vinnande målet med 9 sekunder kvar.
– Jag tror inte vi tänker så mycket på det. Vi vet att vi har det som krävs för att slå Luleå och det är också det vi ska fokusera på.

För Engstroms egen del känns det bra, och hon är exalterad över att träningarna börjar se ut som det ska, med en så gott som full trupp.
– Jag mår så bra. Min kropp känns bra, vi börja sakta men säkert komma tillbaka och börjar kunna träna tillsammans helt som ett lag. Det är viktigt och spännande. Jag ser fram emot vad som komma skall.