"Alla behöver ge allt för att vi ska vinna"
Publicerad: 2016-12-29
Inför DIF-Frölunda
Djurgårdens center Matt Anderson inför årets sista match mot Frölunda i morgon.

Djurgården åkte inte hem med några poäng från gårdagens bortamatch mot Karlskrona. I dag tränade laget i Globen inför morgondagens 125-årsmatch mot Frölunda. Centern Matt Anderson, äldst av utespelarna i laget med sina 34 år, betonar vikten av att Djurgården i morgon spelar som ett lag mot serieledarna.

– Vi har inte råd att förlora så som vi gjorde i går. Det är de här poängen som vi behöver i slutet av säsongen när alla blickar på tabellen. Därför behöver vi att alla spelare ger allt för att vinna för annars sätter vi oss i en tuff situation. Vi behöver 25 spelare som gör sitt yttersta för vi behöver tre poäng mot Frölunda, säger Matt Anderson.

Du som är en av dem äldre i laget. Vad kan du göra?

– Det här året har jag blivit bekväm i mitt ledarskap. Förra året var mitt första här i Sverige och jag kom från KHL som var en helt annan typ av liga. Mitt jobb är även att i omklädningsrummet och på träningarna vara en mentor och få med alla på tåget. Men du kan inte heller bara prata hur mycket som helst utan jag måste visa genom att agera och spela bra på isen varje dag.

I morgon (fredag) väntar Frölunda, som just nu leder SHL och har vunnit fem raka matcher, till ett Globen dit över 12 000 biljetter har sålts. Matt Anderson, som inte är nöjd med insatsen mot Karlskrona vill se noggrannhet på isen och dra fördel av spel på hemmaplan.

– Vi måste sätta press på Frölunda och minimera tiden för dem. Power play kommer bli viktigt och då gäller det ju så klart att vi får spela i den spelformen också. Vi kommer att ha över 12 000 åskådare som är här och hejar på oss och vi vill verkligen göra en bra insats på isen i morgon kväll, avslutar Matt Anderson som leder Djurgårdens interna poängliga med 15 poäng på 26 matcher.

Joel Widerberg