Hattrick signerat Lova Blom och fjärde raka vinsten
Publicerad: 2019-08-31
Nyhet
Den fjärde träningsmatchen för Djurgården spelades på Hovet under eftermiddagen och det var en målrik historia med bland annat hattrick.

Gästande lag var idag Linköping och för deras del var det också första träningsmatchen och de fick sig en kalldusch direkt. 56 sekunder in i första perioden kunde Djurgården ta ledningen genom ett solomål av Jennifer Wakefield.

Några minuter senare drog sig Lova Blom på sig en utvisning där Linköping fick testa sitt powerplay mot Djurgårdens boxplay, något som inte föll väl ut för gästerna. Istället kunde Blom efter att ha suttit av sina två minuter komma ut, ta emot pucken och på sitt eget skott göra 2-0 på returen. Inom ramen om 6 minuter hade den unga talangen Blom varit inblandad i det mesta och hade i protokollet assist, utvisning och mål.

Linköping kom aldrig riktigt till några farliga lägen och var stundtals rejält tillbakapressade av ett offensivt Djurgården med högt tempo.

I slutminuterna av den första perioden drog den före detta djurgårdsspelare Tori Hickel på sig en tvåminutare som Djurgården var nära att utnyttja efter ett mindre bra byte från Linköping, men skottet av Andrea Dalen kunde blockeras av Lisa Nordlöf, målvakten i Linköping och istället fick Sofie Lundin sätta sig på skämsbänken. Trots powerplay för LHC tillbringade de större delen i deras egen zon efter ett grovjobb från Julia Östlund att få tiden att gå och det till periodpaus.

Hattrick signerat Lova Blom

Andra perioden kom att bli en repris av den första, ett tidigt mål genom Jennifer Wakefield som hade lekstuga i offensiv zon och bjöd på snygga dragningar och tricks för att lämna över till Blom som kunde göra 3-0.

Inte långt därefter lyckades Josephine Asperup åka sig fri och var inte långt ifrån friläge men Linköping jobbade sig hem snabbt och kunde förhindra ytterligare ett mål från djurgårdsklubba.

Efter ungefär 10 minuter spel i andra perioden fick Emilia Ramboldt sitta av två minuter och Djurgården fick testa på sitt powerplay där Blom kaxigt framför mål testade skott och försök i hattrick, men som räddades av Nordlöf. Det var också den enda chansen under det spelet i numerärt överläge efter ett Linköping som gjorde ett jobb i att hålla pucken i Djurgårdens zon. Strax därefter drog Zoe Hickel på sig en utvisning och då såg minsann Blom till göra sitt första och förmodligen inte sista hattrick i Djurgårdströjan.

Det såg ut att bli en bättre start för Linköping när de någon minut in i tredje perioden var nära reducering men som snabbt uppfattades av Ridgewell. Det var en tredje period där Linköping kom in mer i matchen men ändå inte riktigt kunde överlista Djurgården. Reducering av Linköping, såg det ut att vara men kunde konstateras att det var spelare i målgården och dömades därför bort.

Djurgården kunde avsluta matchen med att försöka få till ett femte mål men fick nöja sig med fyra.

Matchen slutade 4-0 och blev därmed den fjärde raka vinsten. Nästa träningsmatch är nästa lördag mot Leksand och det är också den sista innan säsongen drar igång den 13 september.