Bäst PP möter sämst BP
Publicerad: 2018-11-02
Imorgon kommer Rögle på besök. De har sämst boxplay-statistik i SHL, samtidigt som vi har bäst powerplay-statistik. Det är över 6000 sålda biljetter i skrivande stund och fler ska det bli! Vi vann senaste matchen med 2-1 och är nu serieledare i SHL.

Vi tog fem av sex möjliga poäng i mötena med Linköping under tisdagen och torsdagen. Igår vann vi med 2-1 på Hovet efter att Linus Hultström och Daniel Brodin nätat.

Segern innebär också att vi har tagit över serieledningen i SHL. Luleå, Malmö och Frölunda har också 28 poäng, men vi har en match mindre spelad och har dessutom bättre målskillnad.

Daniel Brodin klev i och med sin kasse upp i ensam ledning i skytteligan. Daniel Brodin är nu SHLs målfarligaste man med nio gjorda mål.

Rögle har ryckt upp sig efter den dåliga starten på säsongen. De vann mot Linköping för att sedan följa upp det med en vinst mot Mora, för att senare besegra de svenska mästarna igår. Nu ska de ta sig an oss, Mesta Mästarna.

I hemmapremiären vann vi med 5-2 mot Rögle. Emil Bemström hade show med Rögleförsvaret när han stod för två mål i Powerplay.

Efter 14 omgångar har vi SHL:s bästa Powerplay (31.11%), samtidigt som Rögle har SHL:s sämsta Boxplay (64,29%).

Köp biljetter till matchen via länken!

Djurgården Hockey