Lagesson laddad för nya matcher
Publicerad: 2018-02-21
Nyhet
Backen William Lagesson ser fram emot matcher igen efter OS-uppehållet.

Efter en intensiv matchperiod innan OS-uppehållet var Djurgårdsspelarna lediga förra veckan och har sedan i lördags tränat sju pass på fyra dagar. Backen William Lagesson tycker upplägget var bra - och han har hunnit ladda upp sina batterier.

– Ja, det var skönt med ett litet mentalt break så man kan koppla av och släppa hockeyn. Det är lättare att köra för fullt efter ett sådant break.

På isen såg det ut som ett spelsuget djurgårdsgäng. Intensiteten var på topp och Robert Ohlsson manade på sin grupp. Lagesson gav järnet, kämpade och slet som vanligt på träningarna. – Jo, men det är alltid kul att höja intensiteten, det blir roligare då. Jag går all in och försöker spela som på träning som på match, säger Lagesson efter ispasset.

William Lagessonn, som spelar tredje mest i hela laget, har visat upp ett uppoffrande spel för djurgårdspubliken där han förutom i spel fem mot fem även varit en viktig kugge i box play - en roll han gärna tar.

– ag har alltid känt att det är min roll att ha det defensiva spelet. Med lite rutin så tycker jag att det går framåt. Jag spelar ett uppoffrande spel och försöker följa vår gameplan så noga och bra som möjligt.

Nu återstår endast sju matcher av grundserien innan slutspelet drar igång. Djurgården är redan klara för minst åttondelsfinal och är bara poäng från att knipa en kvartsfinalplats. Efter ett längre uppehåll känner Lagesson att det verkligen är dags för match igen.

– Det är alltid kul att spela match, det är därför man håller på med det här. Nu är det bara att tuta och köra och det ska bli kul på lördag.

Har du inte biljett till lördagens match? Boka här - redan över 7000 sålda

Joel Widerberg