J20: Inför fortsättningsserien
Publicerad: 2017-01-07
J20
I J20 SuperElit Norra slutade Djurgården på en sjundeplats, med 34 poäng inspelade på 27 matcher. Därmed är det klart att man går vidare till SuperElit Fortsättningsserie.

I fortsättningsserien ställs Djurgården mot AIK, Färjestad, Karlskrona, Linköping, Mora, Rögle, Skellefteå, Södertälje och Västerås.

I dag lördag den sjunde januari är det första matchen mot Skellefteå, start 13.00 på Stora Mossen. Mattias Zackrisson, huvudtränare, svarar på några frågor om nya serien.

Med fokus kort på grundserien, ett nytt lag ställde upp med många som gjort sina första SuperElit matcher. Hur ser du på insatsen?

– Såklart är vi inte nöjda med sjundeplats, men vi har haft bra utveckling på laget och många har tagit stora kliv framåt. Det handlar inte om gruppen inte hade klarat av att nå topp 10, utan vi har haft sjukdomar, skador och det påverkar våra förutsättningar. Glädjande är att vi har haft många uppe i a-laget vilket är vad juniorverksamheten handlar om, men det blir såklart svårare att spelare mot lag som kommer med fullt manskap.

En nystart kan innebära positiva förändringar för en grupp, hur är känslan i laget?

– Vi har tränat på väldigt bra under den här perioden, nästan en hel månad matchfri. Ingen har grävt ner sig, vi är spelsugna och har längtat efter att det ska dra igång.

Vad vill du se för prestationer i fortsättningsserien, vad är viktigast för er som lag i detta skede?

– Att vi tävlar och vill bli bättre både som individer och grupp.

Förändringar i spelartruppen Samtidigt som laget förberett sig för att starta fortsättningsserien, lämnar Pontus Karlsson truppen.

– Det är tråkigt att Pontus väljer att lämna Djurgården, men han väljer att prova någonting nytt och det är inte ett svårt avsked, utan vi önskar honom lycka till i hans nya förening.

Idag är första matchen i serien, och Skellefteå står för motståndet, en van motståndare som ofta bjuder upp på bra matcher.

– Det är alltid roliga matcher, hög fart, många skickliga spelare på isen som man måste se upp med. Det har blivit bra, ärliga matcher där lagen får kämpa för att vinna, avslutar Mattias.

Jules Attar