Vårt U-13 lag på hockeyäventyr i Kina
Publicerad: 2018-04-26
Nyhet
Idag lyfter vårt U-13 lag för en turnering i Kina. De kommer ställas mot fem internationella lag i Peking. – Vi ska inte lägga fokus på vår utveckling utan det handlar mer om att visa upp de kunskaper vi besitter. Vi får en chans att se över hur anläggningar och hockeyn är utvecklad i Kina just nu, säger vice VD KG Stoppel.

19:05 ikväll lyfter airbus Air China CA 912 tilll just Kina för en hockeyturnering. Med på planet är vårt U-13 lag. De kommer ställas mot europeiskt, kinesiskt och amerikanskt motstånd under en dryg vecka på plats. Jokerit från Finland, HC Slavia, California Golden, Eisbären och Team Beijing står för motståndet.
– Vi ska inte lägga fokus på vår utveckling utan det handlar mer om att visa upp de kunskaper vi besitter, säger vice VD KG Stoppel. Stoppel kommer att följa med på resan. Det här är första gången som vi skickar ett lag till Kina, ett Kina som är i en snabb utvecklingsfas som hockeynation.
– Det finns många utmaningar och med det såklart möjligheter för oss i Kina. Något som vi kan är att utveckla ishockey och ishockeyspelare. Vi hoppas knyta till oss nya vänner och samtidigt hjälpa till att utveckla den kinesiska hockeyn. Här kan vi skapa nya relationer och ett globalt närverk. Vi får en chans att se över hur anläggningar och hockeyn är utvecklad i Kina just nu, fortsätter KG Stoppel.

Förutom att besöka turneringen kommer vi även besöka skolor, klubbar och förbund i Peking.

Difhockey