Inför Skellefteå-DIF
Publicerad: 2018-04-09
Nyhet
I kväll klockan 19:30 spelas semifinal 4 uppe i Skellefteå.

Match nummer fyra stundar i Skellefteå Kraft Arena. Senast på Hovet reducerade vi matchserien som nu står 2-1 till Skellefteå. Kampen om en plats i finalen fortsätter klockan 19:30 och här kommer lite snabbfakta från tidigare slutspelsmatcher att ha med sig.

Markus Ljungh gick i den förra matchen upp på andra plats i slutspelets poängliga och har nu gjort 4 mål och 6 assist. Skellefteås Pär Lindholm toppar poängligan med 10 (5+5) poäng.

3 av Ljunghs målgivande passningar har kommit utanför Stockholm vilket även gör honom till vår bäste poänggörare på bortais. Flest mål på bortaplan för vår del har Axel Jonsson-Fjällby gjort med 2 stycken.

Alla våra tre mål i den förra matchen kom i powerplay. Vi har nu en effektivitet på 21.88 procent i spelformen och Linus Hultström har gjort flest mål av alla spelare i numerärt överläge med 3 stycken.

Hultström har även gjort flest matchavgörande mål då två av hans totalt 4 fullträffar givit oss segern. En bedrift han delar med 4 andra spelare i slutspelet.

Skellefteå har gjort mål i 11.76 procent av sina powerplay sedan kvartsfinalerna drog igång.

Niclas Bergfors satte vår tredje balja i den förra matchen och är nu uppe i 4 (2+2) poäng. Bergfors har skjutit tredje mest med 29 skott på mål under 8 matcher.

William Lagesson har blockat 14 skott så här långt, lika många som Skellefteås Pontus Petterström, vilket är flest i respektive lag. Tillsammans med Linköpings Sebastian Karlsson delar de tredjeplatsen i den ligan.

Filip Berglund har snittat 18:51 minuter för Skellefteå hittills och toppar slutspelets +/- liga med +12. Patrik Lundh har bäst +/- hos oss med +5.

Robbie Ericsson/Joel Widerberg